Nieuws over wedstrijden

Braassem Summer Regatta 2017

1 juni - Het mooiste clubevenement is weer in aantocht, de Braassem Summer Regatta. Het thema is dit jaar 'Route 99'. Lees snel verder om je in te schrijven.

Lees meer

Eredivisie Zeilen - Nog 1 week voorbereiding

5 mei - Over een week start de Eredivisie zeilen in Almere. Het Braassem Team kan niet wachten om onze Vereniging op de kaart te zetten! Teamcaptain Bart Leerling doet op uiterst vermakelijke wijze verslag van een avond waarin de regels nog eens goed worden uitgelegd...Lees meer.

Lees meer

De U4 staat voor de deur

27 april - De eerste U4 van dit jaar begint komende zaterdag. Veel jeugdleden én het wedstrijdcomité maken zich op voor een lekker weekendje zeilen in Medemblik.

Lees meer

Spannende editie WarmingUp 2017

28 maart – En zo is het zeilseizoen 2017 weer van start gegaan. De eerste wedstrijden van het seizoen worden traditioneel gevaren door de J22 klasse, maar tegenwoordig aangevuld met een veld ‘sportboten’.

Lees meer

Eredivisieteam zoekt after guards

14 feb - De WV Braassemermeer doet in 2017 weer mee aan de Eredivisie Zeilen. Dat doen wij met een ervaren team van zeven sportboten zeilers. Uit voorgaande twee edities is gebleken dat teams die veel met elkaar gezeild en getraind hebben, het meeste kans maken op een hoge eindklassering.Wil jij deel uitmaken van dit team? Lees dan meer.

Lees meer

WinterWedstrijd 12 februari - Zeilen of Schaatsen?

7 feb - De vragen komen ondertussen al binnen......gaan we a.s. zondag zeilen of is het ijs dik genoeg voor de Elfstedentocht (of ijszeilen)? Wij weten het niet op dit moment, maar houden iedereen op de hoogte via de website en Facebook. Er is in ieder geval wind en zon voorspeld, nu maar hopen dat er geen ijs ligt.

Lees meer

Volg Pieter Heerema tijdens de Vendée Globe Race

17 januari - Waar het eindelijk een beetje winter wordt in ons landje, is een gewaardeerd Braassemlid, Pieter Heerema, al meer dan 2 maanden onderweg tijdens de Vendée Globe Race. In zijn ééntje vaart hij de hele wereld rond.

Lees meer

Emma Savelon winnaar Flyer Troffee 2016

19 november -Tijdens het feestelijke 'Zeiler van het Jaar Gala' in de Passenger Terminal in Amsterdam, zijn o.a. de Conny van Rietschoten-, Flyer- en Maas Trofee uitgereikt. De Braassem mag trots zijn op Emma Savelon, want zij won de Flyer Trofee 2016. Zij moest het opnemen tegen een ander Braassemlid, Bart Lambriex die samen vaart met Philip Meijer. Wat een geweldige prestatie, gefeliciteerd!

Lees meer

Braassem Jeugd in de nieuwe kernploeg

3 oktober - Na 2 dagen varen op de Braassem werden de nieuwe kernploeg en jeugdploeg bekend gemaakt. Wij feliciteren Colin, Bart en Mika met hun plekje in de jeugdploeg. En Bas, Huub, Lucas, Yanne, Jacobien en Alba met het behalen van de Kernploeg!

Lees meer

Regenbogen varen een prachtig NK

11 september - Hoe mooi kan je het hebben...volop zon, een mooie, zuidelijke wind en strakke wedstrijden. Peter Peet, Matthieu Moerman en Ted Duyvestijn veroverden de titel.

Lees meer

Slot DiZeBra op 6-9-2016

Zoals afgelopen DiZeBra aan de zeilers bekend is gemaakt weer de traditionele start van de laatste wedstrijd om 19:00 uur vanaf het balkon! Voor diegenen die zich opgegeven hebben voor het diner: uiterlijk 20:00 uur aan tafel in de ledenzaal. Na het voorgerecht de doop van de nieuwe Rib's! Komt allen!

Lees meer

Regenbogen varen hun NK op de Braassem

5 september - Altijd weer een prachtig spektakel als de Regenbogen bij ons op bezoek komen, zowel op het water als op de kant...Van 8 t/m 11 september varen zij hun NK. Lees meer voor NOR en SI

Lees meer

Braassem leden 3e bij de Nederlandse kampioenschappen Rond- en Platbodems

31 augustus - Braassem leden scoren werkelijk overal. Van 26 tot en met 28 augustus werd in Muiden het NK voor Aken en andere platbodems gehouden. De klassenorganisatie voor de oud Hollandsche schepen met een waterlijn onder de 11 meter was neergestreken bij de KR & ZV Muiden en op donderdagavond al lagen er tegenover het Muiderslot zo’n 25 schepen in het zonnetje te wachten.

Lees meer

Uitslagen DiZeBra 16 augustus 2016

Vlnr Cindy Overbeeke, Willem van der Krogt, Nico Overbeeke, Patrick van der Most. Het was een memorabele dag, deze dinsdag de 16de aug 2016. Vroeg in de middag was daar het zwemgoud ...

Lees meer

Braassemborrel op Sneekweek

5 augustus - Morgen begint de Sneekweek. Met een goede windvoorspelling belooft het een waar spektakel te worden. Ook zijn er een aantal Braassemleden die in de diverse klasses meedoen. Iedereen is van harte uitgenodigd voor de Braassemborrel!

Lees meer

Mark Wildenberg verdient de Nachtkaars van de 19 juli DiZeBra

20 juli -Het was misschien wel de mooiste avond van het jaar: een lange avond met een heerlijk zacht windje, rond de dertig graden en een blauwe hemel. Wat wil je nog meer? Mark Wildenberg won de Nachtkaars, Marleen Gaillard won bij de open boten, Franck van Diest bij de kajuitboten. .

Lees meer

DiZeBra 28 juni - Mooie avond!

29 juni - De DiZeBra is echt een mooi Clubevenement! Gewoon leuk een paar wedstrijden varen met clubgenoten en afsluiten met een biertje. Lees meer voor een verslag van Claar van der Does en de uitslagen.

Lees meer

In memoriam

6 juli - Op zondag 3 juli j.l. is Susanne Cathérine Fromberg-van der Meyden op 90 jarige leeftijd overleden. Voor heel zeilend Nederland beter bekend als ‘Tante Suus’.

Lees meer

Eredivisie Zeilen landt in Giesbeekse zandafgraving

2 juni - Nog even, en dan is onze Braassemermeer weer gevuld met honderden boten die meedoen aan de Braassem Summer Regatta. Maar een paar helden van onze club zullen daar niet bij zijn, zij gaan onze club vertegenwoordigen tijdens de 2e speelronde van de Eredivisie zeilen. Dit keer in Giesbeek. Lees er alles over.

Lees meer

Albert Kooijman wint de DizeBra van 10 mei

10 mei - Wat een heerlijke zwoele avond op de Braassem tijdens de 10 mei DiZeBra. Albert Kooijman won deze editie voor de kajuitboten en Claar van der Does voor de open boten. Lees meer voor een verslag van Albert en de uitslagen.

Lees meer

Gerard Post wint DiZeBra van 19 april

20 april - De winnaar van het Clubkampioenschap 2015, Gerard Post, laat ook dit seizoen meteen weer zien dat hij de beste is! Lees meer voor het verslag van deze avond, waarin Gerard Post beschrijft dat hij er eigenlijk niet zoveel zin had in deze avond...

Lees meer

Nederlandse medaillekansen

11 april - Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen staan na vier dagen op een tweede plaats op het EK 470 bij de vrouwen. Dinsdag is de afsluitende medalrace.

Lees meer