Ook dit jaar doe we weer met twee teams van de Braassem mee aan het Nederlands Club Kampioenschap (NCK)  Teamzeilen 2016 op 22 en 23 oktober as. op de Kralingse Plas in Rotterdam.

MaxFun team

2016 is een Olympisch jaar en daar hebben wij als Braassem natuurlijk wat mee. Dus al snel was het plan geboren om al onze Olympische zeilers en aanverwanten te vragen om de eer van hun Cluppie te verdedigen. Dat de club achter hun toppers staat hebben we de laatste jaren wel laten merken met allerlei ludieke acties om hier en daar wat budgetten dicht te spijkeren. Maar hoe is het met clubgevoel van onze toppers, wetende dat de meeste toch echt hier op de Braassem met wedstrijdzeilen zijn begonnen? Nou, dat zit dus wel goed. Binnen de kortste keren had ik een lijstje met namen waar onze tegenstanders van gaan beven. Laat ik ze even aan jullie voorstellen:

 • Mandy Mulder, al jaren in bezit van een Olympische Medaille en afgelopen jaar in Rio uitgekomen in de spectaculaire Nacra 17 klasse. Al meerder malen met het BraassemTeam kampioen geworden en dwingt op het water respect af met haar kennis en killerlook.
   
 • Anneloes van Veen en Afrodite Zegers, noemen zichzelf het A-Team en wisten in Rio in een zinderende Medalrace een 4de plek overall veilig te stellen. Van deze dames gaan we de komende jaren nog veel horen en zien op weg naar Tokyo 2020.
   
 • Nina Keijzer, stuurvrouw in de 49erFX, helaas dit jaar net niet de olympische spelen gehaald, maar wie weet wat de toekomst brengt. Is superfit, want ze heeft zich op het trainen voor een marathon gestort.
   
 • Mischa Heemskerk is als Coach met Mandy mee geweest naar Rio en heeft haar de laatste maanden voor de spelen naar grote hoogte gebracht. Tussendoor wist hij ook zelf nog wereldkampioen in de A-cat te worden.
   
 • Carrie Howe kennen de meeste mensen als het gezicht van onze Sponsor Magic Marine, maar is daar naast ook een zeilster met Olympische ervaring en heel veel Teamzeil kennis.
   
 • Shannen Marck heeft meerdere skills en is naast trainer op onze club ook een zeer ervaren zeilster en is dankzij haar Crossfit trainingen de meest fitte van het hele team.
   
 • Erik Wesselman, tja,  en dan heb ik natuurlijk het geluk dat ik mij als teamcaptain zelf op het lijstje kan zetten en mijn kennis van de Maxfun over kan dragen.

Richting het komende NCK zullen wij al deze ervaring en kennis gaan bundelen tot een echt BraassemTeam. Een strak trainingsschema zal ons tot nog grotere hoogte brengen.
 

RS Feva - Jeugdteam

Ook dit jaar doet de Braassem ook weer met een jeugdteam mee aan het NCK. Vorig jaar wonnen zijn verrassend de Kampioenstitel en Teun van der Wal,  Bart Kooijman Beuk, Casper Kowalski en Floris Lampe  gaan uiteraard proberen om de titel opnieuw in de wacht te slepen. Er is gisteren nog hard getraind in twee RS-Feva’s.

Graag nodigen wij jullie allemaal uit om kennis te maken met het team en ons aan te moedigen tijdens het NCK.

Lokatie is de Rotterdamse Zeilvereniging (RCV) op de Kralingse Plaslaan 113 te Rotterdam op 22 en 23 oktober.

Verdere informatie is te vinden op Facebook Nck Teamzeilen en natuurlijk op de Braassem Facebook en website.

Zeilersgroet,

Erik Wesselman

Sailing Teamcaptain