Geplaatst op: 23-08-2017

Het begint altijd met het zelfde berichtje in onze DiZeBra App. Wie vaart er mee vanavond? De laatste weken was het er ivm hoogte trainingen, sportrust periode, buitenlandse trainingskampen etc, niet van gekomen om de mee te varen. Maar vandaag zou het gaan lukken, speciaal uit Dubai Jean laten invliegen om het team compleet te maken.

S’morgens al even langs de club om te checken hoe de wind condities zijn en proberen een de trend in de draaiingen te ontdekken. Het is nog vroeg maar je kunt er maar mee bezig zijn. Met Ron en Adriaan een oplossing kunnen vinden voor de dikke laag groene drap die zich bij de kraan had verzameld en ik wist al dat de iets oostelijker wordende wind dit probleem niet zou oplossen. 10 over 5 bij de boot en daar hadden Bastiaan en Jean de tent en de spinnen al verwijderd. We hebben er zin in. Nog twee maxfun’s aan de start, hmm dat word een hele strijd…. Bemannings tekort bij de andere boten kunnen we gelukkig oplossen. Maar dat betekent dat we onze joker Jean wel moeten missen vanavond. Maar goed alle drie de boten met 3 man lijkt de meest eerlijke oplossing.

Na een zeer gezellige en voedzame maaltijd, Rinke aan boord en snel het water op voor een trainings rondje. Taken verdeeld en na twee keer overstag en gijpen gingen we vol vertrouwen de startprocedure in. Tussen door nog even genoten van de van het schoonspringen van Arend die het blijkbaar nodig vond om even af te koelen. Wij stonden op het punt om Lenie het Hart te bellen maar gelukkig kreeg Ron hem net op tijd weer aan boord. Baan en startlijn lag er keurig in met een lichte voorkeur voor de pin. Verschillende soorten bootjes op de lijn maakt het altijd lastig ivm snelheid en hoogte verschillen. Vrij varen is dan het beste advies… Op volle snelheid en samen geknepen billen over de lijn. Wel of niet te vroeg…. Gelukkig kregen we van het contraschip een Duimpje. Daarna is het eigenlijk heel makkelijk, focus op hoogte en snelheid, juiste layline en langzaam wegvaren bij de rest. Downwind tussen de tegenstander en de boei blijven en aan de wind de voorsprong verdedigen. Ruim als eerste over de lijn met een mooi gaatje op de Randmeren, die altijd als een duveltje uit een doosje komen op de uitslagen lijst. Tussen de wedstrijden door gezellig bijgeklets en genoten van alle 42 bootjes op het water. Tweede wedstrijd eigenlijk copy van de eerste, kranen en snel naar het bruin Cafe voor de aftersail.
|
Hoe leuk is het dat we na zo’n mooie zeil avond de nachtkaars in ontvangst mogen nemen. Het is voor mij altijd een eer om deze te winnen. Vroeger verzeilden we deze op zaterdagavond en gingen we aansluitend met de jeugd de Soos onveilig maken. Hoe leuk zou het zijn om dit tijdens het Lustrum jaar nog een keer te doen?

Diepe buiging voor het Comité voor weer een fantastische zeil avond en graag tot volgende week.

Benieuwd naar de uitslagen? Klik dan HIER

Erik, Bastiaan, Rink (en een beetje Jean)