Oude tijden herleven voor de ‘oude jeugd’. De jeugdsoos is jarenlang een begrip geweest in de benedenzaal. Elke zaterdagavond was het feest. In dit jubileumjaar proberen we op deze avond alle ‘soos-generaties’ bij elkaar te krijgen!

Beleef nog 1 x hoe het was als jongere en vertel elkaar nog eens de stoere verhalen van toen! Het enthousiasme is nu al groot, zorg dat je erbij bent.

Meer informatie vind je op onze Facebookpagina's.

------------------------------------------------------------------

Lustrum Feestweekend

Hét weekend van het Lustrumjaar! Daar moet je gewoon bij zijn. Leden, oud-leden en genodigden zijn van harte welkom. Inschrijven voor de maaltijden en sommige activiteiten verplicht, klik HIER voor het inschrijfformulier

Programma

VRIJDAG 15 JUNI (alleen voor leden, oud-leden, familie en genodigden)

We beginnen de vrijdag al meteen met een spannende en bovenal hilarische avond. Mag je gewoon niet missen!

   

  

   

16.30 uur 
START LUSTRUMWEEKEND -  Proostend gaan we het weekend in!

18.00 uur                           
VRIJDAGHAP - Met gerechten als beenham & zalm, geheel verzorgd door onze eigen Kokkie [12,50 pp, kids 7,50 <12jr]

20.00 uur                           
IK HOU VAN HOLLAND ÉN VAN DE BRAASSEM - Met een echte quizmaster spelen we in 2 teams dit gezellige familie-spel! Doe mee met Team Blauw of Team Rood of moedig de teams aan vanuit het publiek!

 

ZATERDAG 16 JUNI (Voor leden, oud-leden, familie en genodigden en tot 17.00 ook voor inwoners van Roelofarendsveen)

10.00 uur                            
KOFFIE & LUSTRUMGEBAK

11.00-15.00 uur                  
PUZZEL-VAARTOCHT - We hebben weer een (nieuwe) leuke puzzelvaartocht uitgezet, vaar je mee? Als je zelf geen boot hebt kun je je opgeven om met iemand mee te varen (plaatsen beperkt beschikbaar).

DEMOZEILEN  - Weer eens iets anders of misschien voor de eerste keer ervaring opdoen? Er liggen een aantal demo-zeilboten mét begeleiding voor je klaar: MaxFun, Randmeer, Marieholm en voor de kinderen de Optimist.

SUPPEN - SUP staat voor Stand Up Paddle en is een snel groeiende watersport op dit moment. Weer eens wat anders dan een motor of zeil, want met de peddel kom je overal.

FUN4KIDS - Natuurlijk staat het springkussen er weer, maar durf je ook in een Waterbal? Een lekker potje tafelvoetballen of mooi geschminkt worden kan natuurlijk ook. 

16.00 uur                           
PRIJSUITREIKING PUZZELVAARTOCHT  - Wie heeft alle antwoorden goed ingevuld? Die wint een mooie prijs!

16.30 uur
FOODFESTIVAL
-  Rondom het clubgebouw zullen diverse foodtrucks staan waar je van alles kunt eten. Van een hamburger tot een pizza! [2,50 per hapje/muntje: muntjes ter plaatse te koop]

20.30-00.30 uur                 
KNALFEESTAVOND -   Een fantastisch feest met een waanzinnig swingende band zal deze avond een tot onvergetelijke maken! 

 

ZONDAG 17 JUNI (alleen voor leden, oud-leden, familie en genodigden)

11.00-13.00 uur                 
BRUNCH - Ter afsluiting van dit mooie weekend zal er in de ledenzaal een heerlijke bubbel-brunch met live-cooking plaatsvinden. Uiteraard begeleid door een rustig muzikaal deuntje. [15,-pp, kids 7,50 <12jr]

 

Registreren

Om te registreren, klik je HIER

De Lustrumcommissie wenst iedereen alvast een geweldig weekend! Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar: braassem100@gmail.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nachtkaars wedstrijden 2 juni

   Op zaterdag 2 juni, wordt na een lange tijd, de ouderwetse 'Nachtkaars wedstrijd' gezeild. Een traditionele wedstrijd die in het verleden altijd op de zaterdagavond werd georganiseerd.

Deelname is toegestaan voor zeilboten in alle klassen en de uitslag zal berekend worden d.m.v. de SW-rating.Er wordt gestart en gefinisht vanaf het balkon van het clubhuis. Er is dus genoeg te zien voor de toeschouwers.
De start is om 19:30 en de baan is een 'creatieve baan' met verschillende boeien op het meer.

Inschrijven kan d.m.v. dit formulier of op de lijst die zaterdag 2 juni in het clubhuis ligt. Het 'inschrijfgeld' kan op 2 juni, voorafgaand aan de start, in het clubhuis ingeleverd worden. Het moet een 'prijs' zijn die te eten of te drinken is. Dit kan van alles zijn; chocolade, bon voor bitterballen aan de bar, zak chips of nootjes, bosje paling, kortom verzin het maar. De winnaar van de wedstrijd wint de unieke 'jubileum nachtkaars' en mag als eerste een keuze uit de prijzen doen.

Voorafgaand aan de wedstrijd heeft Edwin een heerlijke 'weekend plank asperges' voor Eur 15,-- pp. Opgeven kan d.m.v. dit formulier (betalen bij Edwin aan de bar).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DiZeBra 2018 - Speciale Lustrum-editie op de 100e dag in het 100e jaar!

Het werd een legendarische avond. In het kader van het lustrumjaar was er een speciaal programma gemaakt voor een avond die bol stond van de gezelligheid en clubgevoel. Niet alleen de vereniging is jarig, maar ook Willem van der Krogt, die inmiddels al 20 jaar bij de DiZebra betrokken is en de laatste jaren de DiZeBra kar trekt. Kom, dacht Willem, als ik dan toch jarig ben, dan is het wel leuk als er wat gasten zijn die me komen feliciteren. En zo geschiedde...Met een kleine 40 boten op het water en later meer dan 100 man in de ledenzaal die genoten van het eten en de drankjes, werd deze avond een echt feestje. Kijk vooral ook even naar de foto's van deze avond.

De ontvangst in het Braassem café was anders dan anders, de gasten konden genieten van een broodje bal of bitterballen. Het leek wel een zomeravond, zo lekker was het buiten. Net als vroeger werd er gestart vanaf het balkon. De oude lampenset begaf het juist deze avond, maar met een enorme toeter wist Willem de boten naar de start te krijgen. Daar was alle tijd voor want de wind was inmiddels vrijwel helemaal weg. Een mooi gezicht vanaf het balkon, al die boten die vrijwel stil lagen waarvan de zeilen weerspiegelden in het water. Met veel moeite werd er 1 wedstrijd gezeild waarna de boten afgetuigd konden worden.

Op het balkon was het inmiddels bijzonder gezellig, ook leden die we normaal niet vaak zien, hadden deze prachtige avond uitgekozen om te komen. Het eten deze avond bestond uit een heerlijke Burger geserveerd met Woody's Bakfrites. Het was weer helemaal top. Accordionist Wim speelde oude zeemansliedjes, er werd nog net niet meegezongen.

Dat Willem van der Krogt ook over humor beschikt, bleek wel tijdens de prijsuitreiking, de lachers waren op zijn hand! Je zou bijna vergeten dat er deze avond ook nog gezeild was. Nou ja, gezeild...Maar niettemin ontving Rutger Schutte de speciaal voor deze avond door Jantine Kroeze ontworpen prijs voor de 1e DiZeBra dit jaar.

Voor de foto's, klik je HIER

-------------------------------------------------------------------------------

Oprichtingsreceptie 22 maart

WV Braassemermeer ontvangt de Koninklijke Erepenning

Tijdens de zeer druk bezochte receptie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van onze vereniging, ontving voorzitter Wouter van der Gronden de Koninklijke Erepenning uit handen van de burgemeester Kaag en Braassem, Marina van der Velde-Menting.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. Alleen de Koning kan de Erepenning toekennen, welke strikt op naam van de ontvangende instantie is. De begiftigde vereniging heeft het recht op briefpapier of gedrukte stukken van de onderscheiding in woord en/of beeld melding te maken.

Trots!
Wat zijn we trots op deze onderscheiding! Het is een bewijs dat onze vereniging een belangrijke bijdrage levert aan de watersport. Niet voor niets namen meer dan 230 gasten de moeite om de receptie te bezoeken, die plaatsvond op de dag dat de vereniging precies 100 jaar bestaat. De vele felicitaties die wij ontvingen gaven ons allen een warm gevoel.

Het publiek deze middag bestond uit leden van de vereniging, bestuurders en voorzitters van collega-watersportverenigingen, leden van het Watersportverbond en natuurlijk niet te vergeten de burgemeester van Kaag en Braassem.

Erepenning, lustrumcadeau en glossy
Het officiële gedeelte van de receptie werd ingeluid met een filmpje waarin de vele feestelijke festiviteiten die dit jaar zullen plaatsvinden werden gepresenteerd, afgewisseld met historische beelden. Na toespraken van Wouter van der Gronden (voorzitter WV Braassemermeer) en Peter van Arkel (Bestuurslid Watersportverbond), was het de tijd voor de burgemeester om de Erepenning uit te reiken.

Vervolgens overhandigde Marijke Hasselman, voorzitter van de lustrumcommissie, het eerste exemplaar van de prachtige ‘glossy’ die speciaal ten behoeve van het lustrumjaar is samengesteld. Een prachtige uitgave! Maar liefst 100 pagina’s over het heden en verleden van de vereniging, prachtige foto’s en interviews.

Middels de overhandiging van een houten blokje, werd de voorzitter naar de erker geleid. Daar werd het lustrumcadeau ‘overgedragen’ door Evelien Pfeiffer, de ontwerpster en uitvoerder van een schitterend kunstwerk, de ‘WALL OF FAME’, waarin alle kampioenen die onze vereniging heeft voortgebracht zijn vereeuwigd.

Daarmee werd het Lustrumjaar officieel gestart en staan we aan het begin van een jaar vol festiviteiten.

Foto’s

Speciaal ten behoeve van dit lustrumjaar is er een fotoalbum aangemaakt waarin alle foto’s die we maken tijdens lustrum festiviteiten worden bewaard.

Voor alle foto’s, klik je HIER

------------------------------------------------------------------------------------------

Lustrum Glossy

Bij het lustrumjaar hoort natuurlijk ook een lustrum-uitgave! Tijdens de officiële lustrum receptie op 22 maart zal deze aan de voorzitter worden overhandigd. De oplage is beperkt, dus wees er snel bij!

Deze lustrum-uitgave is speciaal ten behoeve van het 100-jarige bestaan van onze vereniging samengesteld. Mooie artikelen over de geschiedenis, interviews, feiten en vele prachtige foto's maken deze uitgave een uniek naslagwerk wat niet op tafel of in de boekenkast mag ontbreken! De 'glossy' wordt in beperkte oplage gedrukt, dus bestel direct. De kosten bedragen 5 euro, dit bedrag zal ten goede komen aan de opleiding van de allerkleinste zeilers. Klik HIER om te bestellen.

-----------------------------------------------------------------------------

Lustrumkleding

Op de nieuwjaarsreceptie is de aftrap gegeven voor het lustrumjaar 2018. Hier werd ook de lustrumkleding gepresenteerd; een blauw softshell jack, (100% polyester) met fleece voering, in een dames- en heren model (dames licht getailleerd) en een piqué polo in wit en blauw van 95,5% katoen en 4,5% elasthan. Ook deze polo’s zijn in een dames- en heren model leverbaar.

Fraai geborduurd met het lustrumlogo. Het jack kost Eur 55,- en de polo Eur 25,-

Vanaf vandaag kunnen deze artikelen online besteld worden via Decroshop, klik HIER om naar de webshop te gaan.

De artikelen worden thuis afgeleverd (verzend- en handlingkosten Eur 6,95) of kunnen afgehaald worden in Noordwijkerhout. De artikelen kunnen beperkt geruild, maar niet geretourneerd worden. Dit omdat deze voorzien zijn van het lustrumlogo.

De levertijd is ongeveer 2 weken.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Agenda

Hieronder alvast de gehele agenda van de Lustrum activiteiten.

7 januari 2018 - Nieuwjaarsreceptie
Het startschot van het lustrumjaar wordt door de lustrum commissie gegeven. Er wordt een tipje van de sluier over 'de glossy' opgelicht. Ook kan een deel van de lustrumcollectie gepast en besteld worden.

22 maart 2018 - Receptie 100 jaar WV Braassemermeer
Dit is de officiele oprichtingsdag van de WV Braassemermeer,toen nog 'Brasemermeer'. Tijdens een receptie wordt bij de geschiedenis van de Vereniging stilgestaan. Dit met de leden, oud leden en genodigden.

10 april 2018 - 100ste dag in 2018
Hoe mooi is het dat de 100ste dag van dit lustrumjaar op een dinsdag valt. Gaan we al een DiZeBra wedstrijd zeilen of wordt het een andere opzet…… Het wordt in ieder geval een mooie avond.

2 juni 2018 - Nachtkaars
Op deze zaterdagavond gaan we de traditie van de 'nachtkaars' herbeleven. Hoe? Een wedstrijd voor alle zeilboten. Het inschrijfgeld moet iets zijn wat eet- of drinkbaar is. De winnaar krijg de 'jubileum nachtkaars', en mag als eerste een prijs uitzoeken. Daarna is er alle tijd om stoere verhalen aan elkaar te vertellen.

16-17 juni 2018 - Lustrum Clubweekend
Hét grote feestweekend van het lustrumjaar. Met als thema 'goud-wit-blauw'. Een weekend voor alle leden en oud leden, jong en oud. We beginnen natuurlijk al op vrijdagavond met een borrel, een heerlijk buffet en muziek. De zaterdag wordt gevuld met activiteiten voor jong en oud, binnen en buiten. De zondagochtend komen we rustig op gang met een brunch.

29 september 2018 - Jeugdsoos reünie
Oude tijden herleven voor de 'oude jeugd'. De jeugdsoos is jarenlang een begrip geweest in de benedenzaal. Elke zaterdagavond was het feest. In dit jubileumjaar proberen we op deze avond alle 'soos-generaties' bij elkaar te krijgen

13 oktober 2018 - Pubquiz
Nu komt het aan op de kennis van Roelofarendsveen, de WV Braassemermeer en de omgeving. In teams van 4 mag je deelnemen aan deze hilarische quiz. Een avond met veel plezier en gekkigheid.

3 november 2018 - Vrijwilligers/Gala avond
Een vrijwilligersavond nieuwe stijl voor alle vrijwilligers van nu en de afgelopen jaren. De definitieve invulling volgt nog.