Geplaatst op: 27-09-2019

Yvonne Peters, Wethouder Verkeer van Kaag en Braasem is tevens de regionale verkeersveiligheidsambassadeur en zal het startschot voor de campagne geven. Daarnaast zal een nieuw onderdeel van de campagne worden geïntroduceerd: de Bob-lijn. Dit is een gele streep die bij het clubhuis op de vloer geplakt wordt en gebruikt kan worden om te ‘testen’ of mensen nog recht kunnen lopen. Op de streep zal de tekst staan: ‘Als je hier niet meer recht over kan lopen, heb je te veel gezopen.’

Fietsveiligheid

Naast de BOB-boodschap zet de campagne Bob in de Sportkantine zich dit jaar ook in voor fietsveiligheid. Een veilige fiets heeft bijvoorbeeld werkende remmen, goed voor- en achterlicht en een bel. Door op deze zaken te letten kunnen we zorgen dat iedereen veiliger aan het verkeer kan deelnemen, en daardoor hopelijk het aantal verkeersslachtoffers verlagen. Want of het nu gaat om de wandelende, fietsende of rijdende leden: elke vereniging wil dat al haar leden weer veilig thuiskomen na het sporten!

 

De campagne BOB sport is een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH).

Onder de noemer “Maak een punt van nul” zet het ROV ZH via educatie, campagnes en kennisdeling in op het vergroten van de verkeersveiligheid. De doelstelling  is om verkeersveilig gedrag tot norm te maken en het aantal vermijdbare verkeersslachtoffers terug te brengen naar nul.

Op dit moment komen in de provincie Zuid-Holland elke dag gemiddeld 15 personen niet veilig op hun bestemming aan door een ernstig ongeval. Verkeersveiligheid is relevant voor iedereen!