Geplaatst op: 19-04-2017

Na een lange winterstop lijkt het zeilreizen nu weer te beginnen. Al leek het weerbeeld nog een beetje op een wintewedstrijd, toch hebben we de 1e Dizebra weer gevaren! 

Bij de kielboten waren er twee randmeren en een H-boot. De randmeren gingen vanaf het startschot weg, maar de H-boot wist ondanks aanwijzingen van het comité niet te begrijpen dat de de start tussen die twee rode boeien was. Na wat heen en weer varen voer hij nog tegen het startschip aan (waarom ligt dat eigenlijk zo in de weg?) en ging daarna gelukkig toch ook lekker wedstrijdzeilen. 

De open boten wachten nog op 2 late solo's, waarna 3 lasers, twee solo's en een OK jol van start gingen. Het kruisrak was flink hangen, en voor de wind ging het lekker hard. Ton was blijkbaar nog niet helemaal gewend dit jaar en kon zijn boot niet recht op houden. Na een paar jaar Finn gezeild te hebben waren we blij dat Arne weer terug in zijn Laser was. We zagen wel dat hij in het voordewindse rak tot twee keer toe aan het controleren was of er wier aan zijn zwaard zat - - heeft hij dat in de Finn geleerd? En volgens mij is er toch alleen wier later in de zomer? 

Bij de prijsuitreiking werd nog opgemerkt dat de baan wel goed gezeild moet worden. In de 1e pot hebben beide Randmeren dat niet goed gedaan - - blijkbaar varen ze anders achter de 5.5 meters aan maar die waren vandaag ons ten dienste als wedstrijd cie - - waardoor ze nu zelf hun route moesten zoeken. En bij de open boten bleek ook het 1e kruisrak nogmaals door de start toch nog wel een dingetje. Allemaal op de site de baan goed bekijken of anders volgende week voor de wedstrijd Willem nog even om uitleg vragen. 

Wat betreft mijzelf : 1) ik heb geleerd dat als het zo koud is het niet handig is om geen zeilschoentjes mee te nemen ; 2) de Laser master trainingen onder leiding van Ruben deze winter waren blijkbaar effectief want dat leidde tot twee eerste plaatsen. 

Samenvatting: Een mooie zeilavond die smaakt naar meer. Dank voor het comité voor het organiseren!. Volgende week wat meer bootjes? 

Klamer Schutte 

Voor de uitslagen, klik je HIER