Nieuws van en uit het bestuur

In memoriam Leo Eggink

21 aug - Ons bereikte het trieste bericht dat op 16 augustus, op 79 jarige leeftijd, Leo Eggink is overleden. Zijn gezondheid was niet meer zo goed, maar tot vorig jaar heeft hij nog veel genoten aan boord.

Lees meer

In memoriam

4 juni - Deze week bereikte onze het droevige bericht dat op 95-jarige leeftijd Koos Koot is overleden.

Lees meer

Corona Update per 19 mei

19 mei - Gelukkig mogen we steeds meer. Maar we zullen nog even geduld moeten hebben voor dat alles weer kan. Lees verder voor de huidige stand van zaken.

Lees meer

Corona Update per 28 april

23 april - Met kleine stappen gaan we weer op weg naar een haven waar weer veel kan. Gelukkig mag vanaf 28 april het terras weer open, zij het onder een aantal voorwaarden. Alle ruimtes, de kleedkamers en douches, mogen niet gebruikt worden.

Lees meer

Nieuwjaarswens van het bestuur

29 dec - Dit jaar is op vele manieren een bizar jaar geweest. Veel evenementen zijn niet doorgegaan. Volgend jaar wordt het hopelijk allemaal weer normaal.

Lees meer

In memoriam Eddy Rietveld

7 dec - Op 2 december is op 66 jarige leeftijd Eddy Rietveld overleden. Misschien niet voor iedereen een bekende naam, maar wel voor de ‘oudere leden’. Eddy is in de jaren 70 havenmeester bij ons geweest.

Lees meer

Seinvlaggen voor Corona - I Will Stand By to Assist You

10 mei - Om alle watersporters een hart onder de riem te steken, voeren jachthavens en watersportbedrijven het vlagsignaal “I Will Stand By To Assist You”. Deze combinatie seinvlaggen staat voor de boodschap “I Will Stand By To Assist You” en staat in de ‘International Code of Signals’. Het is een universele boodschap die wereldwijd dezelfde betekenis heeft.

Lees meer

Coronavirus – Update 22 april

22 april –Dinsdag 21 april heeft het kabinet weer een update gegeven m.b.t. de Corona maatregelen. Er zijn een aantal versoepelingen, maar veel blijft helaas bij het oude. Het advies is en blijft nog steeds om zoveel mogelijk thuis te blijven. Wij begrijpen dat dit met het mooie weer een hele uitdaging is.

Lees meer

Edwins’s Tapas bij u thuis

23 maart - Barre tijden voor horeca-ondernemers. Dat geldt natuurlijk ook voor onze eigen Edwin van Wieringen. Als leden kunnen wij hem wellicht een beetje helpen.

Lees meer

Coronavirus - Alle activiteiten tot 1 april afgelast

13 maart - De ontwikkelingen rond het Coronavirus volgen zich in een snel tempo op. Gistermiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen. NOC*NSF adviseert haar leden (o.a. het Watersportverbond) met klem, alle sportevenementen in Nederland tot 1 april af te gelasten.

Lees meer

Vrijwilligersavond 2019 - Betoverend!

10 nov - Wie gisteravond ons clubhuis betrad, wist even niet waar hij was. Een donker bos van kerstbomen en witte paden leiden de gasten naar de ledenzaal, voor deze gelegenheid omgedoopt tot 'Chalet de Braassemberg'.

Lees meer

NajaarsLedenVergadering 23 november

24 nov - Op vrijdag 23 november 2018 waren ruim 60 leden aanwezig bij de NajaarsLedenVergadering. Zij werden op de hoogte gebracht van de plannen van het bestuur voor 2019 en de wisseling van de voorzittershamer van Wouter naar Marijke.

Lees meer

Hulp op de redactie gezocht!

12 sept - Er is een vacature (of twee) binnen de redactiecommissie ontstaan. Wie wil zich (nog) meer inzetten voor de vereniging en sluit zich bij de redactie aan?

Lees meer

Hoera, we bestaan vandaag 100 jaar!

22 maart - Een historische dag, want precies 100 jaar geleden werd onze vereniging opgericht. Hou vandaag de website en Facebook goed in de gaten want er gaat groot nieuws komen!

Lees meer

Najaars ALV goed bezocht!

27 nov - Op vrijdag 24 november vond de Najaars Ledenvergadering plaats (NLV). Fijn dat er altijd weer leden zijn die geïnteresseerd zijn in hun vereniging en de tijd nemen om naar de ledenvergadering te gaan om mee te denken!

Lees meer

Pieter Heerema winnaar Conny van Rietschoten Trofee 2017

7 november - Wat een feest! Pieter Heerema, gewaardeerd lid van de Braassem, wint de Conny van Rietschoten Trofee 2107. Maar ook Eliott Savelon, (ook Braassem-lid), viel in de prijzen. Samen met Bjarne Bouwer won hij de Flyer troffee! Felicitaties van de gehele WV Braassemermeer!

Lees meer

Enthousiaste leden denken mee!

2 oktober - Tijdens de officiële ledenvergadering is er vaak maar weinig ruimte om inhoudelijk over het beleid mee te praten. Vandaar dat het bestuur een speciale avond organiseerde om samen met enthousiaste leden mee te denken over de toekomst van onze vereniging.

Lees meer

We hebben weer een vertrouwenspersoon.

3 juli - Lidewij van der Gronden heeft zichzelf nav de vorige Nieuwsbrief aangemeld voor de vacature Vertrouwenspersoon. We hebben haar kandidatuur in het bestuur besproken en hebben haar unaniem aangenomen.

Lees meer

Nieuwjaarsborrel oergezellig!

9 januari - Het is een traditie, de Nieuwjaars receptie in de ledenzaal. En dat we er zin in hebben, bleek wel uit de hoge opkomst. Vast onderdeel vormde de huldiging van de kampioenen van 2016.

Lees meer

Kerstwens van het bestuur

21 december - 2016 was een prachtig jaar. Er gebeurde te veel om op te noemen. We hebben geprobeerd het in een aantal beelden te vatten.

Lees meer

Optimisme tijdens NajaarsLedenVergadering 2016

28 november - Op vrijdag 25 november vond de NajaarsLeden Vergadering 2016 plaats. Maar liefst 65 leden hadden de moeite genomen de vergadering bij te wonen. Met tevredenheid werd teruggeblikt op het afgelopen jaar en werd het beleidsplan voor 2017 door de leden goedgekeurd.

Lees meer

Bestel nu uw Braasem Clubkleding!

1 november - Vanaf heden kan elk lid nu écht het clubgevoel uitstralen! In de afgelopen periode is hard gewerkt aan het samenstellen van een uitgebreide collectie. We hopen dat er voor iedereen iets van zijn of haar gading bijzit.

Lees meer

In memoriam

6 juli - Op zondag 3 juli j.l. is Susanne Cathérine Fromberg-van der Meyden op 90 jarige leeftijd overleden. Voor heel zeilend Nederland beter bekend als ‘Tante Suus’.

Lees meer

Horeca voor 2016 weer geregeld!

15 april - Wat een geweldig nieuws! Edwin van Wieringen neemt voor de rest van het jaar de Horeca op zich. Daar zijn we als vereniging natuurlijk helemaal blij mee!

Lees meer

Wijnproeven op 15 maart

9 maart - Het wegvallen van de geplande Horecaondersteuning heeft tot gevolg dat we ten aanzien van het assortiment geconfronteerd wordt met nieuwe keuzes. Daar hoort ook de keuze van de wijn bij.

Lees meer

Rio 2016 - Komen de dromen van Claire en Nina uit?

30 december - Het is bijna zover. Het jaar 2016 staat voor de deur en daarmee een superspannend jaar voor al onze zeilers (m/v) die voor goud gaan in Rio. Maar ze hebben onze steun hard nodig! Zullen we nog 1 keer laten zien hoe wij dat als WV Braassemermeer doen?

Lees meer

Gala-avond voor Vrijwilligers 2015 – Wat een fantastisch feest!

17 november - Het was alweer het 3e jaar dat de vrijwilligers avond in een gala-achtige sfeer plaatsvond. Het clubgebouw was weer helemaal omgetoverd in een kleurrijk en feestelijk geheel. Dit jaar was de zaal echt stampvol en zaten er 114 clubgenoten die een geweldige avond beleefden. Het is een geweldig feest geworden! Klik op 'lees meer' voor een uitgebreid verslag en een link naar de foto's.

Lees meer