Nieuws van en uit het bestuur

Corona Update per 3 juni

3 juni - Steeds sneller komt de normale samenleving weer op gang. Dat betekent ook dat er weer meer mag binnen de haven en op het water. Maar nog steeds zijn er ook een aantal beperkingen.

Lees meer

Yachtclub Noorderhem weer open!

3 juni - We konden al weer genieten op het terras van ons clubgebouw. Maar vanaf 5 juni mag er ook weer binnen gegeten en gedronken worden. Ook hier gelden nog wel wat regels waar men zich aan moet houden.

Lees meer

Werkzaamheden aan jollensteiger

12 mei - Eerder waren de werkzaamheden aan de jollensteiger uitgesteld vanwege leveringsproblemen van de roosters. Die zijn inmiddels gearriveerd waardoor op 16 mei toch een start gemaakt kan worden.

Lees meer

Corona maatregelen per 26 februari

26 feb - Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen (in ieder geval geldig t/m medio maart) i.v.m. de toename van het aantal besmettingen, zijn we helaas nog steeds genoodzaakt ons aan de geldende regels te houden.

Lees meer

Verslag najaarsledenvergadering

2 dec - Op 20 november vond onze najaarsledenvergadering plaats. In verband met Corona-maatregelen helaas niet fysiek, maar online. Meer dan 50 leden hadden zich hiervoor aangemeld.

Lees meer

Coronamaatregelen - Update 1 juli

1 juli - Met ingang van 1 juli zijn er weer aan aantal aanpassingen m.b.t. de “Corona regels”. Heel veel mag gelukkig weer, maar er zijn nog altijd een aantal zaken waar we aan moeten denken.

Lees meer

Jeugdtrainingen tijdens Covid-19 periode

30 april - De jeugd mag weer gaan trainen! Dat is fantastisch nieuws natuurlijk. Dit weekend gaat het al gebeuren. Er zijn echter een aantal strenge regels waaraan we, net als alle andere sportverenigingen, moeten voldoen.

Lees meer

Clubhuis gesloten en geen evenementen tot tenminste 6 april

17 mrt - Met de bekendmakingen van de nieuwe maatregelen van de overheid op zondag 15 maart, zijn alle evenementen, trainingen, opleidingen en wedstrijden in ieder geval uitgesteld tot maandag 6 april. Ook de Voorjaars Ledenvergadering wordt verplaatst naar een nog nader te bepalen datum. Ons clubhuis zal ook tot die tijd geheel gesloten zijn.

Lees meer

Verslag VoorjaarsLedenVergadering

20 mrt - Vrijdag 15 maart bezochten zo’n 50 leden de Voorjaars Ledenvergadering van onze vereniging. De eerste ledenvergadering onder leiding van onze nieuwe voorzitter Marijke Hasselman. Zij opende de bijeenkomst met een terugblik op ons lustrumjaar met vele activiteiten, het mooie zeilseizoen en de benoeming van Carolijn tot erelid.

Lees meer

Privacy beleid

Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. In ons privacy reglement, dat op onze website is gepubliceerd, kunt u onze benadering van de gegevensverwerking en beveiliging lezen.

Lees meer

Gezocht: vrijwilligers voor het bloemencorso in Roelofarendsveen

21 aug - Zaterdag 22 september is het weer zover; de kinderbloemencorso van Roelofarendsveen. Het leukste bloemencorso van Nederland! Bloemen, humor, actuele onderwerpen en een beetje show zijn de ingrediënten van dit corso. Dit jaar willen we graag hieraan meedoen en daarom zijn we op zoek mensen die ons hierbij kunnen helpen.

Lees meer

Programma Lustrum Feestweekend

15 mei - Het programma van het Lustrum Feestweekend is bekend! Een weekend wat je niet mag missen, want er gebeurt van alles! Lees meer om alles te weten te komen.

Lees meer

AVG

Met ingang van 25 mei 2018 treedt de nieuwe wet AVG in werking. In deze wet is beschreven, hoe iedereen, dus ook onze vereniging, om moet gaan met de gegevens, die worden gebruikt voor het organiseren van een vereniging of bedrijf.

Lees meer

In Memoriam - Piet van Buren

4 april - Afgelopen weekend kregen wij het bericht dat Piet van Buren, beter bekend (of zelfs beroemd) als Oom Piet, is overleden. Piet was samen met Tante Ank onlosmakelijk verbonden met hun Bevernest.

Lees meer

WV Braassemermeer ontvangt de Koninklijke Erepenning

22 maart – Tijdens de zeer druk bezochte receptie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van onze vereniging, ontving voorzitter Wouter van der Gronden de Koninklijke Erepenning uit handen van de burgemeester Kaag en Braassem, Marina van der Velde-Menting.

Lees meer

Bestuurslid Haven en materieel legt functie neer.

3 juli - Het bestuurslid haven en materieel, Kees Spaans, heeft aangegeven dat hij zijn functie niet voort wil zetten. Kees heeft vorig jaar aangegeven dat hij het eerst een jaar wil aankijken voordat hij de functie definitief wil aannemen. Na ruim een jaar in de functie actief te zijn geweest en veel mooie klussen heeft gedaan, geeft Kees aan dat hij stopt.

Lees meer

Geef je op voor de AED cursus

13 juni - Het kan zo maar gebeuren dat iemand op de vereniging onwel wordt en gereanimeerd moet worden. Dan telt elke seconde! In juni willen we weer een of meerdere avonden een AED-training organiseren.

Lees meer

Nieuwe bestuursleden Opleidingen en Trainingen gezocht!

10 mei - Afgelopen twee jaren hebben Walter en ik met zeer veel plezier en inzet de diverse onderdelen van de Racing Teams Braassemermeer (RTB) en de opleiding bestuurd. We zien dat de Braassem nog steeds een sterke naam en aantrekkingskracht in de zeilwereld heeft.

Lees meer

Boeiende VoorjaarsLedenVergadering

22 maart - Dat wij een vereniging zijn met betrokken leden wisten we natuurlijk al. Dat zien we tegenwoordig bijvoorbeeld terug in de hoeveelheid mensen die naar de ledenvergaderingen komen! Zo ook afgelopen vrijdag, meer dan 60 trouwe leden in de zaal die bereid zijn actief mee te denken! Lees meer voor het verslag.

Lees meer

Idee otrabandasteiger met verdeelde mening ontvangen

14 december - Tijdens de najaarsledenvergadering heeft Kees het idee voor de aanpassing van de Otrabandasteiger gepresenteerd. Het idee is niet door iedereen positief ontvangen. Vooral door een aantal ligplaatshouders wordt de verandering van ligplaats en langere loopafstand naar het parkeerterrein als vervelend ervaren.

Lees meer

Wie wint de Loodsman prijs 2016?

11 oktober - Wie wint dit jaar de Loodsman prijs en wordt daarmee Vrijwilliger van het Jaar 2016? Nog 3 dagen en dan sluit de mogelijkheid om een nominatie uit te brengen. Jouw stem maakt het verschil!

Lees meer

Gevonden voorwerpen

17 september - Er blijft nog wel eens iets achter op de vereniging. Niet altijd kunnen we dit bij de juiste eigenaar terugbezorgen.

Lees meer

Doping nieuwe RIB’s

7 sept - Onder het toeziend oog van naar schatting 100 leden zijn gedurende de DiZeBra slotavond op 6 september drie nieuwe Rib’s met Champagne gedoopt door Lies Eichhorn (oudste aanwezige vrouw) en haar dochter Marleen Gaillard.

Lees meer

Zondag 28 augustus huldigen wij onze Olympische zeilsters!

25 augustus - Uiteraard zijn wij béretrots op 'onze' zeilers die in RIO waren. We hebben ze dan ook uitgenodigd om samen met ons te toasten en terug te blikken op de afgelopen periode. Het was even spannend, maar nu is het zeker! Hoera! Ze komen! En wel a.s. zondag om 16.30!

Lees meer

Woord van dank

8 juni - Helen van Maarseveen stuurde ons een woord van dank naar aanleiding van de belangstelling op de begrafenis.

Lees meer

Kom je ook naar het Doeshavenconcert

20 april - Vanuit gemeente Leiderdorp en Watersportvereniging Doeshaven, ontvingen wij een uitnodiging voor het bijwonen van het Doeshavenconcert. Lees meer voor verdere informatie.

Lees meer

Lustrum 2018 logo Prijsvraag

28 december - In 2018 wordt gevierd dat de WV Braassemermeer 100 jaar bestaat. Met een klein groepje worden de eerste voorbereidingen al gemaakt. Maar wat is een lustrum zonder een lustrum logo!

Lees meer

Huisstijl en logogebruik

Van belang voor de WV is een goede herkenbaarheid van haar activiteiten en de prestaties van haar leden. Vandaar dat het logo regelmatig gebruikt wordt. Helaas zijn er in het verleden wel eens foutieve logo's gebruikt.

Lees meer

Hoge opkomst Najaars ledenvergadering

20 november - Een volle ledenzaal in het clubhuis, maar liefst 75 leden waren aanwezig tijdens de Najaars ledenvergadering. Het werd een lange avond waarin het bestuur haar plannen presenteerde voor het komende jaar.

Lees meer

Goede opkomst Bijzondere Leden Vergadering

26 september - De Bijzondere Leden Vergadering (BLV), welke plaats heeft gevonden op vrijdagavond 25 september, is goed bezocht. Gemotiveerde leden discussieerden met elkaar en met het bestuur over de toekomst van het havenbeheer en de horeca >>klik op de foto voor een kort verslag<<

Lees meer