Geplaatst op: 28-08-2018

Vijf studievrienden van de TU Delft waaronder twee bestuursleden Hans Kol en Wouter van der Gronden van onze Watersport Vereniging Braassemermeer zeilden 24 en 25 augustus 2018 op het IJsselmeer de 24 Uurs Zeilrace en veroverden in de grootste categorie ‘Tocht’ de tweede podium plaats.

Van te voren was bekend dat er onweer, veel wind en regen zou zijn en dat in buien de windsnelheid zou oplopen tot 40 knopen. En dat bleek ook echt zo.

Of zoals de voorzitter Klaas Jan Kroon van de Race schreef: ‘Deelnemers moeten daarmee rekening houden. Daarom was het voor ons op dat moment geen reden om te twijfelen over onze beslissingen om te starten.’ 

Van de 433 inschrijvingen haakten er al heel verstandig 88 af en verschenen niet aan de start. Van de 345 gestartte boten finishten er 212, waarvan 193 reglementair. En dat terwijl er enkele jaren geleden nog meer dan 800 deelnemers waren.

We zeilden in een Dehler 39 SQ van eigenaar Volkert Zijlker. Daarmee behaalden we een op drie na langst afgelegde afstand van 172.4 mijlen. Het was echt team work met continue zeiltrim en veel reven en ontreven van de zeilen.

Zoals de voorzitter van de 24-uurs het achteraf omschreef: “De 24-Uurs is een uitdaging en zal dat blijven. De afgelopen jaren hebben we vreselijk mooi weer gehad met soms veel te weinig wind. Dit is een editie waarin het er toch weer een beetje op aankwam. Ik denk dat het een 24-uurs is, waarover nagesproken wordt.”

Bijgaand nog enkele beelden. NB Wouter kon ivm met andere afspraken niet bij de prijsuitreiking zijn.

Bijlagen:

GPS track