Geplaatst op: 18-08-2017

Op onze plas en in onze haven hebben we last van Blauwalg. Hier op werden wij twee dagen geleden nog eens extra geattendeerd door een aantal leden. Zij hadden de indruk dat er hiervan bij ons meer last is dan bij omringende plassen.

Reden te meer om kontact op te nemen met het HoogHeemRaadschap Rijnland (071-306 35 35, met mevrouw Femia van Wijk). Zij zegt: ‘Blauwalg is iets natuurlijks en kan alleen verdwijnen door de natuur uit te zetten.’ Er is enige verbetering te verkrijgen door in de haven te ‘spoelen’. Ron heeft dat afgelopen jaar gedaan. Ondertussen raden ze aan de website Zwemwater.nl in de gaten te houden. Daar staat overigens dat het zwemmen vanaf 14-8-2017 wordt ontraden! 

Hopelijk draait de wind snel en zakt de temperatuur een beetje.

Ondanks toezeggingen is er tot 22-8-2017 niet teruggebeld. Opnieuw gebeld, Femia was niet aanwezig, Ellen van Werkhoven neemt waar en meldt dat de klacht was doorgezet naar een 'behandelaar'. Behandelaar heeft (intern Rijnland) gezegd dat als de wind draait, het minder wordt.... Ze zeggen dat ze er weinig aan kunnen doen. Jammer dat de behandelaar niet uit zichzelf had teruggebeld. Behandelaar voor dit gebied blijkt met vakantie te zijn... Excuses. We zullen deze week alsnog teruggebeld worden. Nu ook gevraagd naar een structurele oplossing, wat is de oorzaak, hoe kan het algen-gehalte worden teruggebracht, kunnen er mixers in de haven worden geplaatst.