Geplaatst op: 23-11-2016

Het leukste event van het voorjaar is zonder twijfel onze trainingsweek in Bandol. Wat in Nederland echter altijd een uitdaging blijkt is de vakantie planning. We willen toch iedereen vragen in te schrijven en als de groep groot genoeg is gaat het door! Daar gaan we uiteraard vanuit!

Voor Wie?

We gaan bij voldoende aanmeldingen de organisatie doen voor:

  • Optimist A,B & C. (De C zeilers gaat in overleg. Trainers kijken naar ervaring van de zeiler. We willen wel de mogelijkheid bieden, zeker voor broertjes en zusjes van de al oudere zeilers)
  • Laser 4.7
  • Laser Radiaal
  • Splash

Wanneer?

We proberen 2 weken in de voorjaarsvakantieperiode te gaan. Indien een groep te klein is, is er kans dat e.e.a. wordt samengevoegd. Hier houden we jullie natuurlijk van op de hoogte!

Week 8                Zon 19 feb – Zat 25 feb                Noord

Week 9                Zon 26 feb – Zat 4 maart              Midden | Zuid | Den Haag

Dit is in de basis de vakantieplanning, maar check bij je school, het kan namelijk afwijken!

Schema       

                      Aankomst        Opening                      Training

Week 8           za 18 feb         za 18 feb 17:00           zon 19 feb – vrij 24 feb

Week 9           za 25 feb         za 25 feb 17:00           zon 26 feb – vrij 3 mrt

Start van de training zal meestal rond 10:00 zijn, maar kan per klasse verschillen zodat er voldoende ruimte is voor de voorbespreking en gelegenheid om het water op te gaan.

De heenreis

Vanaf Utrecht is het ongeveer 1250 Km naar Bandol. Reizen we samen? Nee, in principe niet. Het kan, maar is vaak onpraktisch, gezien de verschillende auto’s/trailers en snelheden/tempo’s Wel kun je hier natuurlijk onderling afspraken over maken. Het samen “oprijden en/of afspreken” bij rustpunten kan plezierig en gezellig zijn.

Kom je met een camper?

Campers kunnen verblijven op de parkeerplaats bij de haven. In verband met aanvragen van een parkeervergunning dient de camper aangemeld te worden. Formulier hier voor wordt ca. 1 maand voor vertrek rond gestuurd.

Huisvesting (zelf tijdig boeken!)

Velen hebben in het verleden genoten van Le Bosquet www.lebosquetbandol.com. Naast studio’s zijn er enkele appartementen te huur. De zeilclub ligt ongeveer op 5 min rijden vanaf Le Bosquet.

121 chemin de l’escourche
83150 Bandol (fr)
Tel : 00-33-4.94.29.36.36
Fax : 00-33-4.94.29.36.37

Uitzicht op de haven vanaf het balkon?

Natuurlijk is andere huisvesting geen probleem bijvoorbeeld aan de haven. Er zijn heel veel particulieren die een appartement aan bieden in het centrum van Bandol. Contact hier voor de VVV van Bandol www.bandol.fr of check de vele huizenaanbieders in Europa.

Havenzeilclub Bandol
Societe Nautique de Bandol
Plage Central
Bandol

De club ligt ongeveer op 5 min rijden vanaf Le Bosquet. De boten moeten bij aankomst worden gestald bij de zeilclub.

Indeling zeilteams

De indeling van de zeilers en inzet trainers wordt in Bandol bekend gemaakt. Is de indeling eerder bekend dan worden de deelnemende zeilers geïnformeerd.

Financiën

Overnachting: wordt door de deelnemers zelf georganiseerd. De bijdrage voor de zeilers is vastgesteld op € 275,00 per zeiler en zal door de Braassem gefactureerd worden.

Organisatie

Om de zeilweek succesvol te laten verlopen en betaalbaar te houden is het, net als alle andere jaren nodig dat iedereen zijn/haar steentje bijdraagt aan de organisatie. Dat kan door boten van andere zeilers te vervoeren, rubberboten te vervoeren, koffie en thee te maken voor ouders en trainers of soep / knakworst te maken voor de zeilers tijdens de lunch of na het zeilen.

Checken:

  1. bent u zelf en zijn uw medepassagiers verzekerd?
  2. is de boot verzekerd?/ vaargebied middellandse zee. (dit kost vaak weinig meer)
  3. is de auto/trailer verzekerd?
  4. reis - annuleringsverzekering.
  5. denk om int. Vaarbewijs (icc), identiteitskaart, rijbewijs be, etc.
  6. denk om uw zorgverzekeringkaart ( medische kaart )

Voorpret? 
Hierbij alvast het eerste voorpretje voor Bandol 2017 (beelden van Bandol 2015)