Geplaatst op: 21-09-2016

In het weekend van 10 en 11 september hadden de optimisten zeilers hun landelijke combi finale in Hoorn. Deze stond open voor de zeilers van de A, B en C die zich daarvoor met een goed klassement via de regionale combi's geselecteerd hadden. Braassemzeilers Rik Dieperink, zijn broertje Bart Dieperink en Bart Kooiman sleepten de eerste, de tweede en de derde plek bij de optimisten A binnen. Bij de B vielen Ewout Knegtel en Mika Quentin ondanks een goede prestatie net buiten het podium.

Rik Dieperink vertelt: “Voor mij was dit de vierde keer dat ik mee deed. Toen ik de eerste keer mee deed was het de eerste keer dat ik op het IJsselmeer zeilde. Dat vond ik toen heel spannend.” Het weekend begon met een clinic op zaterdag. Rik: “Na de clinic gingen we met onze familie naar Hoorn. In Hoorn hebben we voor mijn jongste broertje Jeroen het huis van kapitein Bontekoe opgezocht. Er was ook een standbeeld van de scheepsjongens van Bontekoe. Jeroen kent het verhaal uit zijn hoofd dus die vond het wel helemaal geweldig. Bart en ik gingen pokemon vangen. En daarna gingen we poffertjes eten in ons appartement waar we de film The Avengers gekeken hebben.”
 


Op de wedstrijddag stond er weinig wind. Rik over de wedstrijd:”Mijn broertje Bart is goed met zachte wind en ik ben zwaarder dan hij dus eigenlijk had ik gehoopt op windkracht 7.... De eerste race had ik een slechte start. Ik was te vroeg en moest terug over de lijn. Daarna heb ik de vrije wind opgezocht en kon ik voorin komen achter twee zeilers die vol gehoekt hadden. We namen de linker gate. Mijn broertje Bart die iets achter ons lag nam de rechtergate. Hij had geluk en haalde de nummer 2 en 3 in. Daardoor kwamen we als 1e en 2e over de finish. De tweede race trok de wind gelukkig wat aan. Ik kwam als 6e om de bovenboei. Bart Kooiman en ik gingen in de achtervolging. Bart Kooiman zijn tweede opkruisrak was heel mooi en hij werd deze race eerste. De derde race nam de wind weer af. De U vlag ging er in maar ik was goed weg en kwam voor de tweede keer als 1e over de finish waarmee in de eindstand de 1e plek binnen was. Ik dook gelijk in het water. Mijn broertje Bart werd tweede en Bart Kooiman derde. Het hele A podium was voor de Braassem”.