De eerste wedstrijd van het jaar. 15 Landen deden mee; 161 jongens en 74 meisjes.

235 witte optimisten op het donkere water van de Braassemermeer. De wind was er en ik ook!

vrijdag 25 maart

Dit was de eerste dag van de Easter Regatta, ik had er heel veel zin in! We begonnen  eerst met onze bootjes optuigen. Daarna gingen we gelijk naar de voorbespreking, de baan werd doorgenomen en  kregen we de nieuwe tanktopjes van Magic Marine met het Braassem ORTB logo. Toen we het water op gingen stond er harde wind. Dat vond ik wel leuk! Die dag hebben we 3 races gevaren.

Zaterdag  26 maart

Deze dag stond er meer wind als de vorige dag. Daarmee werd het  wel steeds wat moeilijker. Toen we 2 wedstrijden hadden gevaren trok de wind steeds meer aan. Daarom moesten alle groepen naar de wal. De groepen die nog bezig waren met de wedstrijd moesten de wedstrijd wel afmaken. De wind werd wel 30 knopen! Na een lange pauze gingen we toch weer het water op en hebben we nog 1 wedstrijd gevaren. 

Zondag 27 maart

Die dag was de tijd 1 uur vooruit gegaan, voor je gevoel vroeg op, maar uiteindelijk waren we toch optijd. Dit was de eerste dag dat we in vaste groepen zeilden. Eerst zat ik in Emerald maar door dat er iets niet klopte met de groepen zat ik uiteindelijk in Brons. Er is maar 1 wedstrijd gevaren in de Bronzen vloot. Er stond  te veel wind. Silver heeft 2 wedstrijden gevaren en Gold 3.

Maandag 28 maart

De laatste dag hebben we geen wedstrijden gevaren want er stond teveel wind. Maar het ruilen ging nog wel door. Ik had na het ruilen: een zuid Afrikaans vest, een Engelse muts en Amerikaanse sokken. Daarna was de prijs uitreiking. De winnaar is Teun in der Maur.

Geschreven door: Franca Struijk Ned 3182.