Geplaatst op: 26-08-2019

Van 17 t/m 21 augustus 2019 was het zover: Onder leiding van Benjamin en Eline de eerste Braassem Seacamp op Scheveningen! De voorbereidingen en aanmeldingen liepen voorspoedig en zo stonden er op zaterdag 13 enthousiaste ORTB-leden te trappelen om ter water te gaan op de Braassem……Ja, idd op de Braassem, want de voorspellingen waren net even een tikkeltje te heftig om deze dag met alle kids de Noordzee op te gaan. Maar ook op eigen thuiswater hebben ze allemaal een fijne training gehad en een uitgebreide uitleg  over de stroming en getijden.

Zondag
Dus op zondagochtend vroeg ging de hele karavaan naar Scheveningen waar om 08:30 de voorbespreking was. Zeer indrukwekkend  voor de kids om het gebouw van het watersportverbond eens van de buitenkant te mogen aanschouwen. Waar we op afstand de zeilers in de gym zagen trainen of lunchen. Wie weet lopen ze er over een paar jaar zelf wel en mogen ze ook binnen van de faciliteiten gebruik maken………Na de voorbespreking en toestemming van verkeerscentrale Scheveningen werd er vol enthousiasme om 09:00 gelaunched. Daar gingen dan de notendopjes via de havenmond de grote zee op………….. wat een helden! Bij terugkomst alleen maar blije gezichten en stoere verhalen. De bootjes werden braaf afgespoeld en na de nabespreking ging iedereen voldaan naar huis.

Maandag
Maandag begon de voorbespreking om 11:00 (heel fijn :-)). Vandaag stond er harde wind op het programma. Met lichte spanning bij de kids (die waren opvallend rustig) en de ouders die de laatste bemoedigende woorden toespraken gingen ze weer te water. Met een dikke windkracht 4 en af en toe uitschieters naar 24 knopen hebben ze bijna 5 uur de woeste zee doorstaan. Het was hangen op en top. Vanaf de pier werd het spul via de verrekijker in de gaten gehouden door hun sponsoren en was de conclusie dat het allemaal bikkels zijn!! Vol wilde en nog stoerdere verhalen werden de boten wederom afgespoeld en waren de meeste halverwege de rit naar huis in slaap gevallen met rode wangetjes.

Dinsdag
Dinsdag waren alle zeilers weer om 11:00 omgekleed en opgetuigd. Met de adrenaline van de vorige dag nog in het lichaam en de nodige spierpijntjes gingen ze vrolijk en babbelend weer het water op. Een heerlijk windje en zon maakte de dag super! De verhalen tijdens het afspuiten van de boten worden steeds sterker en de waterslang wordt dan ook regelmatig gebruikt om elkaar de mond te snoeren :-). Wederom was het weer een zeer geslaagde trainings-dag en alle kids maken mega sprongen.

Woensdag
Woensdag, het is de laatste dag van dit Seacamp. Wederom om 11:00 is iedereen weer present en na de voorbespreking wordt er voor een laatste keer vrolijk de gezichten ingesmeerd, tonnetjes gecheckt en naar ze gezwaaid als ze uit varen. De hele dag hebben ze voor het strand van Scheveningen op en neer gespeerd en daardoor werd het  voor de ouders met de voetjes in het zand ook een zeer aangename middag. Voor de laatste keer vraagt Benjamin toestemming om de haven in te mogen varen en zo kwam er een einde aan dit FANTASTISCHE, LEERZAME en GEZELLIGE Braassem Seacamp.

Een speciale dank aan Eline en Benjamin die geduldig hun kennis hebben overgebracht en alle dagen er een feestje van maakte!

Britt Holtz-Hendrikse