Geplaatst op: 22-10-2018

De 2019 editie van het NCK Teamzeilen kenmerkte zich vooral door weinig wind. Op zaterdagochtend om 8:00 precies kleurde het Clubhuis van de RZV aan de Kralingse plas blauw van de Braassemzeilers welke allemaal stipt op tijd aanwezig waren. Teamcaptain Erik had een heerlijke appeltaart voor bij de koffie, zodat er in elk geval het eerste uur uitstel al doorgekomen kon worden. 

De MaxFun zeilers hadden de 1e race en gingen tegen 11 uur dan toch maar het water op om wat te oefenen en de wind af te dwingen. De junioren (U18) zeilden in de Feva's en mochten starten in race twee tegen KCZ en meteen daarna in race 3 tegen de Maas. Deze beide potjes wisten ze met overtuiging te winnen. Daarna ging het de heren iets minder voor de wind. Van RZV en Gouda kon helaas niet gewonnen worden. De eerste dag eindige dan ook met 2 wins en 2 loss. 

Zondag werd eerst de Round Robin afgemaakt en toen iedereen 2 keer tegen de andere clubs gezeild had, stond KWS 1e, Gouda 2 en moesten RZV en Braassem in de sail-off strijden om plek 3 en 4. Helaas verloor Braassem de sail-off waardoor zij zich als 4e in de halve finale moesten meten aan de zeer sterk varende dames van KWS. Deze pot wisten onze jongens met overtuiging te winnen en zo waren zij zeker van een plek in de finale. RZV verloor in de halve finale nipt van Gouda en dus mochten Gouda en Braassem varen om het Goud.  In twee zeer spannende potjes werd alles uit de kast gehaald en bleef het tot op de laatste minuut (nog een vlag!) spannend, maar uiteindelijk wisten Hugo, Sytse, Florian en Wouter de dames en heren van Gouda te verslaan en de gouden medailles en het vaandel in de wacht te slepen. 

 

Op de MaxFun baan mochten Lucas, Bas, Rens, Wouter, Sofia, Ole, Marit, Josephine, en Caspar onze titel gaan verdedigen.
In de voetsporen van hun grote voorbeelden, waaronder enkele olympiërs, voormalig wereld-, Europees- en nationaal kampioenen, trok je jongste afvaardiging ooit namens de Braassem ten strijde in de koniningsklasse tijdens het NCK 2018. 

Een gezegde luidt, gooi ze in het diepe….komen de goede boven drijven….and so they did!! Soms nog wat onwennig in de handeling of interpretatie van een situatie, vaak ook briljant met jeugdelijke passie en onbevangenheid. Helaas, de schaal dit jaar niet mee naar huis…..we hebben gezaaid, volgend jaar halen we de oogst binnen.

LRTB, bedankt de organisatie en haar trouwe supporters, stay tuned

 

Foto's van dit superweekend vind je in ons foto archief.