Geplaatst op: 30-07-2017

Afgelopen zondag 23 juli druppelden in de middag langzaam aan alle kinderen binnen. Optimisten werden afgeladen, tentjes opgezet en de boel vrolijk versierd. Om 20 uur was de officiele opening van Braassemkamp 2017! Nadat iedereen de regels en het programma gehoord had, zijn de kinderen weggevaren voor diverse kennismakingsspelletjes en konden de ouders naar huis voor een aantal relatief rustige dagen. 

De eerste nacht kreeg het kamp een boel regen te verduren. Tenten bleken minder watervast dan gedacht en er moest even wat geschoven worden met luchtbedden en kinderen om iedereen een droge nacht te bezorgen. Er hebben zelfs kinderen in het clubhuis geslapen ...

Maandagochtend ging na een heerlijk ontbijt elk groepje met zijn of haar eigen instructeur het water op om lekker te zeilen. 's Avonds had kokkie voor een heerlijke pasta gezorgd en gingen we voor het avondspel een dropping doen. De opdracht was om een Aap op een Bankje te zoeken. De aap bleek bij het huis van een van de trainers te zitten, en daar kreeg iedereen lekker een glaasje limonadeen chips. Het slapen ging die avond een stuk beter.

Dinsdag stond er weer een heerlijk ontbijtje klaar en wederom een lekkere zeildag. Aan het einde van de middag zijn we met 3 sloepen naar Leiden gegaan om daar de McDonalds leeg te eten. We waren daar met 55 mensen! We waren pas laat terug, want een van de ouders die de DiZeBra gevaren had, heeft ons niet eens meer terug zien komen.

Woensdag eindelijk dan een prachtige dag vól zon! Een heerlijke lange ochtendsessie gevaren en in de middag, toen de wind toch op was, een watergevecht met zijn allen (tegen de trainers...;-) Helaas ging het 's avonds weer regenen en konden we dus geen 6 kamp doen, maar toen hebben we lekker film gekeken met zijn allen. 

Donderdag de laatste zeildag alweer, met als afsluiting een aantal wedstrijden waaraan zelfs de trainers meededen. Super gezellig. We hebben het kamp afsloten met een bonte avond en een vette disco. Traditiegetrouw hebben geprobeerd deze nacht niet te slapen. Dat is maar enkelen gelukt. Op vrijdagochtend waren onze ouders er weer om te helpen met de tenten afbreken en tassen in te pakken.

Alle trainers en kokkie bedankt voor de supertoffe week! Jammer van de regen maar het was wel leuk en gezellig.

Meer foto's en niet onbelangrijk: de gevonden voorwerpen vind je op onze Facebookpagina van het Jeugdzeilen