Geplaatst op: 12-06-2017

Geheel volgens traditie, werd de Braassem Summer Regatta op vrijdagavond afgetrapt met heerlijke sliptongetjes. Er waren al flink wat zeilers en het werd dan ook heel gezellig.

De temperatuur voelde op zaterdag meteen al goed aan. Ook het zonnetje kwam er doorheen, maar werd in de ochtend nog getemperd door wat sluierbewolking. De wind was echter perfect, tussen de 8 en 12 knopen, kortom, perfecte zeilcondities.

Maar liefst 16 verschillende klassen waren present, waarbij de zeilers een geweldige zeildag beleefden. Na de wedstrijden was het de beurt aan zanger/gitarist Dick Raat om het dorstige publiek te vermaken, terwijl Edwin en zijn bemanning de BBQ opwarmden. Met zoveel mensen in de zaal en op het terras, was het flink aanpoten voor de horeca, maar ze hebben zich weer van hun beste kant laten zien. Klasse!

Moe maar voldaan verliet men uiteindelijk het clubhuis om op zondag vroeg te beginnen aan de 2e dag. Flink warmer, blauwe lucht en iets minder wind. Die draaiende wind zakte er na de 2e wedstrijd zelfs even uit, maar de zeilers mochten toch naar de kant voor de lunch. Hoe anders was het na de lunch! De wind was flink toegenomen en behoorlijk vlagerig, dus de laatste wedstrijd was nog een echte uitdaging voor een aantal zeilers.

De BSR staat en valt met de inzet van vele vrijwilligers binnen onze vereniging. Marijke Hasselman heeft er samen met haar comité er weer voor gezorgd dat de BSR weer goed verlopen is.

Indrukwekkend
De Regenbogen voeren zondag uit met een zwart lint in de top. Dit vanwege het overlijden van Franklin La Grouw. Het bericht zoals dat op de site van de Regenboog klasse is gepubliceerd, nemen wij hierbij over:

Afgelopen weekend ontvingen wij het bericht dat op 10 juni Franklin La Grouw is overleden. Franklin, al jarenlang lid van de Regenboogclub, worstelde al lange tijd met zijn gezondheid en lag afgelopen week in het ziekenhuis.  
Afgelopen weekend werd tijdens de Summer Regatta op de Braassem als eerbetoon 2 minuten stilte gehouden met gevallen gaffel. Wij wensen familie en vrienden heel veel sterkte.

Bestuur regenboogclub

Tijdens de prijsuitreiking heeft Max Blom, als winnend Regenboog Team, zijn overwinning opgedragen aan Franklin La Grouw.

Uitslagen en foto’s

Voor alle uitslagen, klik je HIER

Voor het bekijken van maar liefst 870 foto’s, klik je HIER

Noteer vast de BSR 2018 vast in je agenda, deze vindt plaats op 9 en 10 juni 2018.