Geplaatst op: 17-06-2019

Regen...heel veel regen
Het zag er aanvankelijk helemaal niet zo mooi uit afgelopen zaterdag. Sterker nog, het kwam die ochtend met bakken naar beneden. Maar bij het begin van de eerste wedstrijd brak de zon door en werd het geleidelijk aan ook warmer. De wind was op dat moment nog redelijk stabiel en de eerste serie wedstijden werden soepel afgerond. Na de 2e wedstrijd mochten de zeilers genieten van een heerlijke buffetlunch waarna men het water weer op mocht. Maar de Braassem zou de Braassem niet zijn als de wind niet ineens besloot om maar eens uit allerlei hoeken te gaan waaien om uiteindelijk helemaal helemaal te gaan liggen. Na een tijdje dobberen op het water, werden de wedstrijden uiteindelijk voor die dag beëindigd.

Foodcourt en muziek
Nadat de boten waren afgetuigd, begaf iedereen zich naar het grasveld aan de achterkant van het clubhuis alwaar het één en al gezelligheid was. In verschillende tenten kon men heerlijke gerechtjes eten en wilde je eens kennismaken met een mooie rode- of witte wijn, dan kon dat ook in de wijnproeverij. De temperatuur was heerlijk, de zon scheen af en toe en de sfeer was die zoals die er altijd is op de BSR, gewoon ronduit gezellig! Het feest werd compleet door de zang en muziek van Rob van Dam, waarna onze enige echte Roelofarendveense Blaasband, 'HEBBEH' er weer een onvergetelijk feestje van maakte.

En toen was er wind...
Want zondag begon de dag heel anders. Er stond een pittig windje, dus prachtige zeilomstandigheden. Een mooi spektakel op onze eigen Braassem waar klassieke zeilschepen als de Regenbogen en de Valken vergezeld werden door een hele nieuwe generatie zeilboten, de Whaszp en de Moth, die voor het eerst deelnamen aan de Braassem Summer Regatta. Heel spectaculair om zien!. Windshifts, niet ongebruikelijk op de Braassem, zorgde na de pauze voor wat oponthoud, maar uiteindelijk zijn er zondag toch nog 3 wedstrijden gevaren. De laatste wedstrijd was voor de Optimisten die altijd op zondag trainen, zij mochten het evenement afsluiten door een echte wedstrijd op de grote baan te varen.

Aflsuiting
Traditioneel sluiten we de BST altijd af met oesters, tapas en bubbels waarbij jazzband 'Spaarne Town' heerlijke achtergrond muziek verzorgde.

Winnaars
Wil je weten wie in elke klasse heeft gewonnen, ga dan naar de UITSLAGEN

Foto's
Er zijn bijna 500 foto's gemaakt, we hebben ze in 2 albums verdeeld:

- Voor de foto's van het eten, drinken, de muziek en de prijsuitreiking, klik je HIER

- Voor de foto's van de wedstrijden, klik je HIER

Het was weer een geweldige BSR, volgend jaar weer een nieuwe editie.