Geplaatst op: 06-11-2018

Eerder dit jaar wist zij met Dongfeng Race Team de Volvo Ocean Race te winnen waardoor zij zich, samen met haar collega Marie Riou, de allereerste vrouwelijke winnaar van deze zwaarste wedstrijd voor zeilteams ter wereld mag noemen. Vorige week ontving Brouwer samen met Riou ook al de titel Female World Sailor of the Year.

De jury koos voor de 45-jarige Carolijn Brouwer, die op 24 juni met Dongfeng Race Team als eerste de finishlijn voor de kust van Den Haag wist te passeren en daarmee de Volvo Ocean Race 2017-18 op haar naam mocht schrijven. Het maakt Brouwer, met haar Franse ploeggenote Marie Riou, de eerste vrouwelijke winnaar van de Volvo Ocean Race. "Het is heel erg bijzonder om de Conny van Rietschoten Trofee te winnen. Helemaal omdat het 20 jaar is na de 1e keer dat ik hem won. In 1998 was dat voor mijn prestaties in de (toenmalige) Olympische Europe-klasse en nu voor de Volvo Ocean Race, het oceaanracen. De veelzijdigheid in de sport, dat is leuk en daarom kan je het lang blijven doen."

JanKees Lampe en Jean Bart Jaquet winnaars van de Maas Trofee

In tegenstelling tot voorgaande jaren, waar steeds een individu werd beloond voor de jarenlange inzet voor de wedstrijdzeilsport, ging de Maas Trofee dit jaar naar JanKees Lampe en Jean Bart Jaquet. In de schaduw van het mega-evenement van de Finish van de Volvo Ocean Race wist het duo het Europees Kampioenschap Optimist in Scheveningen vlekkeloos te laten verlopen en daarmee juist een geweldige zichtbaarheid aan het evenement te geven.