Geplaatst op: 30-10-2017

Het was met recht een Cooling Down. Met temperaturen rond de 12-14 graden en een stevige west en noord-westen wind, was het voor de deelnemers in de J/22 en MaxFun klasse een 'pittig' weekend.

Op zaterdag zijn er 5 korte wedstrijden gezeild met rond de 20 kts wind. Rond 16:00 was iedereen lekker moe weer in het clubhuis. Voor de zondag was het de voorspelling dat de wind af zou nemen, maar dit duurde langer dan verwacht. Het startschip bleef op het water om de wind te meten (vlagen tot 32 kts). Maar na 14:00 werd het beter en waren alle deelnemers snel op het water. Gelukkig was het nog mogelijk om 2 wedstrijden te zeilen.

In de MaxFun klasse ging de strijd om te titel tussen de 18+ van team Wesselman en de MXTC van team van Driel.  De wimpel ging uiteindelijk naar de NED 35 van Marco van Driel, met 5 1e plaatsen in de serie, gevolgd door de 18+ van Erik Wesselman. 

Mooi om te zien dat er veel jonge zeilers in de MaxFun klasse waren dit evenement. O.a. het Braassem Laser team, dat met wisselende bemanning de serie heeft gevaren. In de J/22 klasse was de winst voor de NED 1273 met stuurman Jean Michel Lautier. Helaas maar een klein J/22 veld dit weekend, we hopen op meer deelnemers bij de WinterWedstrijden.

Voor de uitslagen, klik je HIER

Voor de foto's, klik je HIER