Geplaatst op: 29-10-2018

Het klinkt ingewikkeld en dat was het ook. Op zaterdag begon het ’s morgens nat en fris. Na wat druppels regen kwam toch snel de zon en ging iedereen vol goede moed het water op. Helaas was de voorspelde noordelijke wind op geen enkele manier stabiel qua kracht en richting. Met enkele afbrekingen en toch ook lang wachten, werden er uiteindelijk 3 wedstrijden voor alle klassen gezeild.

Op zondag was het beeld heel anders. De eerste start om 11:30 ging met een flinke wind 4-5 en zon van start. Door de noordelijke richting was het mogelijk om mooie lange rakken uit te leggen. Het was zwaar voor de zeilers, zeker toen de wind nog in kracht toenam. Maar met de zon erbij was het een schitterende zeildag. De vier wedstrijden werden voor alle klassen verzeild. Een mooi initiatief van de Laser Masters om met een groep mee te zeilen met de CoolingDown en ook tijdens de komende WinterWedstrijden.

Omdat op zondag ook de eerste WinterWedstrijd op het programma stond, moet het comité de uitslagen op zeilnummer, maar ook op tijd registreren. Bijna alle uitslagen moesten dubbel verwerkt worden om ook mee te kunnen tellen voor de komende WinterWedstrijden. Dit omdat de klassenindeling bij de twee evenementen anders is.

Rond 16:00 uur is iedereen binnen, opgeruimd en in het clubhuis. Om 17:00 is het tijd voor de driedubbele prijsuitreiking; CoolingDown, WinterWedstrijd en het KK MaxFun.

Het wordt een gezellige uitreiking en middag in het (warme)clubhuis met veel sterke en mooie verhalen.

Klassekampioen 2018 van de MaxFun’s wordt het team van Marten Jan Ringers, met hetzelfde aantal punten als het team van de 18+. Het SB20 klassement is gewonnen door Martijn Buitenhuis, bij de J/22’s wint het team van de FRA1444 en in de SW klasse de Marieholm van Hans Verdel.

 

Alle uitslagen zijn zien op: www.braassemermeer.nl/wedstrijden/uitslagen

De foto’s op onze Flickr-pagina