Geplaatst op: 30-04-2020

Dinsdag 21 april heeft het kabinet weer een update gegeven m.b.t. de Corona maatregelen. Er zijn een aantal versoepelingen, maar veel blijft helaas bij het oude. Het advies is en blijft nog steeds om zoveel mogelijk thuis te blijven. Wij begrijpen dat dit met het mooie weer een hele uitdaging is.

De onderstaande regels zijn nog steeds van toepassing:

- De haven is toegankelijk voor ligplaatshouders die naar hun boot willen voor recreatiedoeleinden

- Het clubhuis, de sanitaire voorzieningen, het terras en balkon, zijn conform de regels van het kabinet en gemeente afgesloten tot 20 mei

- Samenscholingen van meer dan 2 personen zijn niet toegestaan (ook niet zeilend)

- In alle gevallen dient 1,5 meter afstand bewaard te worden

- De boten kraan is afgesloten en kan alleen na afspraak met de havenmeester bediend worden

- Slechts 1 trailer is toegestaan bij de kraan (let op de 1,5 meter afstand als er meer dan 1 persoon is)

- Optuigen van boten op de steigers is niet toegestaan

- De steigers dienen ten alle tijde vrij toegankelijk te zijn.

- Het moet dus altijd mogelijk zijn iemand of iets op 1,5 meter afstand te kunnen passeren

- Het lozen van boot toiletten is conform de landelijke wetgeving niet toegestaan

- Trainingen, zeilen met meerdere boten en evenementen die niet door de WV Braassemermeer zijn georganiseerd zijn niet toegestaan

- Evenementen zijn in principe tot 1 september geannuleerd of worden uitgesteld naar een latere datum.

Met betrekking tot het sporten voor de jeugd zijn de regels iets versoepeld. Zeilen in 2-mans boten is nog steeds niet toegestaan, maar voor 1-mans boten zijn er na 28 april mogelijkheden. Dit is onderverdeeld in jeugd tot en met 12 jaar en van 13 tot en met 18 jaar. Voor de laatste leeftijdsgroep geldt wel de minimum afstand van 1,5 meter. Samen met de gemeente Kaag en Braassem, de Veiligheidsregio en het Watersportverbond wordt op dit moment gekeken wat de veilige mogelijkheden zijn. Hiervoor wordt een duidelijk protocol, met aanpassingen opgesteld. Als hier meer duidelijkheid over is, wordt dit gecommuniceerd. Alle deelnemers zullen zich altijd vooraf moeten registreren en duidelijk de geldende regels in acht moeten nemen. Het team van de WV Braassemermeer heeft al een concreet plan klaarliggen, het is alleen nog even afwachten hoe dit in de nieuwe regelgeving gaat passen. We moeten daarom nog even geduld hebben.

Ook voor Edwin en zijn team is het een grote teleurstelling dat het clubgebouw gesloten moet blijven en dat de evenementen geannuleerd worden. Met veel enthousiasme maken zij nu iedere week een zonnig en heerlijk menu wat thuisbezorgd kan worden. Houd hiervoor de website en Facebook in de gaten. Steun Edwin en zijn team!

Wij begrijpen dat al deze maatregelen heel bizar zijn. Maar als wij ons er met z’n allen aan houden, blijft de mogelijkheid om het water op te gaan bestaan. Dit is in andere delen van Nederland niet zo vanzelfsprekend. Als watersporters zijn wij samen verantwoordelijk voor de naleving van deze regels. Wij rekenen als bestuur ook op de medewerking van iedereen. In de eerste plaats om mee te helpen de verspreiding van het virus tegen te gaan. Maar ook om boetes en mogelijke sluiting van de haven te voorkomen. Want controles zullen er zeker zijn (op het water en op de kant).

Tot slot: Blijf voorzichtig, houd rekening met en zorg goed voor elkaar en blijf vooral gezond.

Namens het bestuur,

Marijke Hasselman

Voorzitter

 

Informatie: bestuur@braassemermeer.nl