Geplaatst op: 20-07-2017

Het was dinsdag 18 juli, de 14e Dizebra van 2017. Niet zo bijzonder, wel om bij stil te staan dat er dan nog 7 komen. Op 2/3 van de serie wedstrijden, met de vakantie voor de boeg en in de wetenschap dat de Nachtkaars nog niet aan ons ten deel was gevallen. We varen de Randmeer zo veel mogelijk met z'n tweeën, naast mij zijn dat Patrick en Cindy. 

De Nachtkaars is niet te splitsen en komt toe aan de bemanning. Lukt het je elk jaar deze binnen te halen, komt de kaars eens per drie jaar mee naar huis. Goed zeilen en scherp zijn is dan het devies. De SW factor heeft een grote invloed op de uitslag. Het is een gemiddelde en bij gemiddelde horen afwijkingen. Na een aantal jaren meevaren is onze ervaring dat de Randmeer bij +/- 8 knopen een voordeel op de andere kielboten heeft.
  
Verleden week was dat na een hevige regenbui ook het geval, hetgeen resulteerde in een uitstekend resultaat. Op die dagen moet je scherp zijn en wordt de training een wedstrijd. De Nachtkaars viel toen helaas ten deel aan de open-boten. Afgelopen dinsdag 12 knopen wind en dan is het voordeel verdwenen. Maar ja, de Nachtkaars nog niet gewonnen. De training werd wederom een wedstrijd. Fantastisch weer. Volgens wedstrijdleider Jan konden de knoppen van het weer echt niet beter staan. En daar sluiten wij ons graag bij aan. We hebben er alles aangedaan het maximale er uit te halen. Eén plekje minder dan de week ervoor, maar voldoende voor de Nachtkaars. Missie volbracht! Bedankt allen voor deze mooie avond in juli. 

Nico & Patrick 

Uitslagen
Voo de uitslagen, klik je HIER