Geplaatst op: 21-08-2019

Er verschenen gisteren 23 open boten en maar liefst 14 kielboten aan de start, waarbij de eerste wedstrijd werd gekenmerkt door flinke vlagen wind. En die vlagen zorgden er weer voor dat de één na de andere open boot omsloeg. Gelukkig leidde dit verder niet tot problemen en trok iedereen z'n boot weer recht om de wedstrijd te vervolgen. 

Een opvallend element deze avond waren de pakketjes die op de boeien geplakt zaten. Wouter, (van der Gronden), was op deze manier Gps trackers aan het testen zodat op een speciale app de baan goed zichtbaar wordt. Zal het ooit gebeuren dat de wedstrijdleider met een iPad in de hand gaat bepalen waar de boei erin moet? De tijd zal het leren...

Een mooi gezicht deze avond was het groot aantal kielboten. Of eigenlijk kajuitboten, want de kielboten zonder kajuit waren in de minderheid dit keer. Kajuitboten dus, in alle vormen en maten. Mooi om te zien dat ook de grote boten mee kunnen varen op ons relatief bescheiden Braassemermeer. Bij deze dan ook een uitnodiging aan de rest van de kajuitboten die in de haven liggen; vaar een keer mee op dinsdagavond! De kielboot van Tiemen Winkel gaf de kajuiten het nakijken en won de Nachtkaars!

DiZeBra Slotavond
Het is al duidelijk merkbaar dat de zon sneller ondergaat. De banen worden daardoor iets korter gemaakt en er zijn helaas nog maar drie DiZeBra avonden te gaan. 10 September is de laatste avond waarbij het seizoen wordt afgesloten met een heerlijk buffet van onze kok ondersteund door gezellige livemuziek op vinyl! Start is vanaf het balkon en iedereen is welkom. Dus neem gezellig een keer je partner of familie mee en ervaar de gezelligheid van de dinsdagavond. Aanmelden via horeca@braassemermeer.nl of 06-28196097.

Uitslagen
Voor de uitslagen, klik je HIER