Geplaatst op: 22-05-2019

Het was veel te koud voor de tijd van het jaar; het leek wel een winterwedstrijd. Verder schifte de wind enorm, was het heel vlagerig en varieerde de windsterkte enorm. Niet echt de ingrediënten voor een heerlijk zeilavondje. Echter, niets is minder waar: het was volop genieten voor de bemanningen van de 21 open- en 10 kajuitboten die daar weer een week op kunnen teren.

Bij die laatstgenoemde groep ging de winst naar Wouter van der Gronden en bemanning die samen 2 keer een 1 noteerde. Wiebe de Witte met zijn crew werd 2e en Martijn Buitenhuis c.s. eindigde op de derde plaats. Zoals gezegd: het waaide stevig, dus was het de avond van de snelle planeerboten. Altijd spectaculair om te zien hoe zo'n Contender - met de stuurman in de trapeze - er vandoor gaat als het waait. Marcel Groen pakte in de eerste wedstrijd de eerste plaats. Met nog een 3e plaats in de tweede wedstrijd eindigde hij overall als tweede. Bas Kooijman in zijn Laser Radial zeilde heel knap naar de 3e plaats.

Maar het werd de avond van Elaine en Sijbrand in hun RS400. Geconcentreerd varend gingen zij in het voor de windse rak achter de FD aan, die een behoorlijk eind voor lag. Een stevige vlaag, op het juiste moment gegijpt (Sijbrand's idee), en in één streep het gat dicht gevaren. Tja, dat zijn van die momenten waar elke zeiler van droomt. Met een een 2e en een 1e plaats waren zij de zeer terechte winnaars van alweer de 7e nachtkaars dit seizoen. Wie volgt? Volgende week, zelfde tijd, zelfde plaats, maar dan (wedstrijdleider Willem heeft het beloofd), een paar graden warmer.

Voor de uitslagen, klik je HIER