Geplaatst op: 24-06-2020

Dat de Dizebra momenteel populair is, bleek wel weer aan het groot aantal boten (in totaal bijna 50) dat aan de start verscheen. De langste dag hebben we net achter de rug, dus dat betekent lekker lang licht. En die tijd hadden we achteraf nodig ook. Door de coronamaatregelen zijn de eenmansboten het meest vertegenwoordigd en dat gaf flinke drukte bij de startlijn. Misschien kwam het doordat iedereen zo graag wilt -de een is fanatieker dan de ander- deze avond leek men er meer dan ooit op gebrand als eerste weg te willen zijn. Of kwam het doordat de baan er niet helemaal strak in lag, wat kan gebeuren bij de DiZeBra, het is tenslotte maar een recreatieve wedstrijd. Wat het ook was, het hoogtepunt van de avond waren wel de drie Algemene bij de 2e race van de open boten. Dat is een zeldzaamheid op de dinsdagavond. Kortom, het was een rommelige avond en het comité had z'n handen vol aan haar, iets wat lastige, klanten.

Als comité wil je niet graag als politie-agenten te werk moeten gaan, iedereen zit daar voor zijn plezier, niet alleen de zeilers. Maar eenmansboten die door de start van de kielboten de startlijn checken of mensen die hun zwemvest niet aan hebben -om maar even wat dingen te noemen- daar wordt wat van gezegd. In discussie hierover gaan heeft geen zin, sterker nog dit ontneemt het plezier van mensen die deze avond hun best doen om er voor de zeilers een leuke wedstrijd van te maken. Dus wanneer je je gewoon aan de regels houd, blijft het voor iedereen plezierig om op dinsdagavond op het water te zijn. 

Maar wat een geluk hebben we toch met ons grote terras in deze tijden. Hier worden de discussies nog even doorgevoerd en gelukkig ook uitgepraat. Zo kon iedereen weer blij naar huis en doen we dinsdag weer een nieuwe poging. Met iedereen een zwemvest aan, het juiste zeilnummer waarmee is ingeschreven en netjes wachten tot het startsein alvorens over de startlijn te gaan. Doe je best & tot volgende week!
 

Uitslagen vind je door hier te klikken.