Geplaatst op: 26-07-2017

Er stond een frisse wind met vlagen en de nodige winddraaiingen. De basis wedstrijdleiders genieten nog van vakanties en Arend Pasman nam de wedstrijdleiding op zich samen met alle 5.5. Klasse zeilers. Hij kreeg nog meer respect voor wedstrijdleiders maar deed het met zijn team overigens perfect!

Gerard voer in een zojuist uit Engeland gehaalde houten Solo. Zelfs ondanks dat zijn boot bij de eerste wedstrijd in het zicht van de finishlijn (nog maar 5 m) voor het comité volliep en hij geen meter meer vooruit kwam en de nodige boten moest laten passeren, won hij overtuigend. Er waren veel boten die omsloegen, vooral Lasers, maar ook Solo’s en zelfs een FD voor het eerst in vele jaren.

Gerard Post doet zelf ook nog even verslag:
Twee weken geleden haalde ik een houten Solo op uit Engeland, dit omdat er in 2018 weer op het Garda meer in Italië een mooie evenement georganiseerd wordt. Na een hectisch jaar wil ik dat niet missen, vandaar. De uitdaging is voor mij met een houten solo tussen het plastic geweld zo goed mogelijk presteren.

De Dizebra van 25 juli was gewoon gezellig,een leuke training,niks meer niks minder en de gezelligheid is de basis van de avond. Het was dit keer wel een raar en wat verraderlijk windje, vlagen en met de nodige draaiingen.
Op mijn Solo 712 staat voor mijn gewicht een wat te slappe mast en mistte de hoogte! Ik kon met de snelheid aan de wind veel terugwinnen. Bij het laatste stukje naar de finish werd ik bij een overstag toch ook verast, en ging voor 90% plat. Kon niet voorkomen dat de boot tot aan het dek vol water stond, hoe knullig en wat zonde, want Mark, Albert en zelfs Marc Fluttert passeerde me allemaal en dat 5 meter voor de finish en daar lig je dan... Niet vooruit te branden en met dus volle bak kruipend naar de finish.

De 2e wedstrijd was ik goed weg en liep aan de wind zelfs de lasers voorbij en kwam als 1e bij de bovenboei. Voor de wind lopen de lasers wat harder en jawel,1 ging me daardoor wel voorbij. Wedstrijd uitgevaren en was wel overtuigd dat ik deze gewonnen had. Nat en wat koud snel de boel opgeruimd, nou vooruit even een biertje, ik had nl. thuis beloofd wat eerder thuis te zijn. Niet op gerekend dat de eerste wedstrijd goed genoeg was om overall toch deze avond te winnen. In de auto kreeg ik een berichtje van Peter van Santen dat ik gewonnen had, ik dacht, wat een grap is dit!! Niet op gerekend, maar wel leuk! Terug in de solo en dan gelijk dit resultaat, nou ik noem het maar even beginners geluk!

Comité bedankt! En ook natuurlijk Frank Bergeren en Peter van Santen bedankt voor het ontvangen van de Dizebra prijs!

Voor de uitslagen, klik je HIER