Geplaatst op: 28-07-2021

Een avond die begon met zwarte wolken en dreigende onweersverwachting. Vandaar dat door Jan wijs werd besloten dit eerst aan te kijken alvorens het water op te gaan. Gelukkig viel het mee en konden we iets later dan normaal op de dinsdagavond het water op. De start om 19.45u voor de kielboten, met een regenbui maar dat kon dit de pret niet drukken. Mooi lopend windje +/- 7 knopen die draaide van west naar zuidwest. Wat leuk was dat er werd gekozen om 3 x een iets korter kruisrak te varen i.p.v. 2 langere. Met de start werd er bij kielboten als bij de open boten nu zowel bij het startschip als bij de pin gestart.

Tja starten, dat is dit jaar wel een dingetje, andere jaren deed ik dat volgens mij beter. Na vorige week met te veel vroeg startende boten werd er bij de open boten de U vlag gehesen. Laatste minuut over de lijn betekent DSQ. En dat werkte werkte beter, ik was één van de boten die bij beide starts te vroeg was en terug moest. Nu dacht ik ruimte genoeg te hebben en na de start direct over stuurboord weg te kunnen maar maakte een grove inschattingsfout ( lag duidelijk te ver onder de lijn), en moest daardoor achter een heel stel boten langs. Was jammer maar proberen de schade te beperken. Mijn zeilmaatje Henk, die de overstap maakte van de olympiajol naar de Finn (931), gaat duidelijk beter. Hij  maakt overuren in zijn vrije tijd en hoe mooi is te zien dat dit bij hem wordt uitbetaald met goede resultaten. Hard werken loont wel degelijk.

De tweede start was niet denderend maar wel beter en starten richting Pin was de betere keus. En de hardwerkende Henk liep mij voorbij vlak bij de onderboei, en ik deed het aan de wind weer iets beter. Om Henk voor de wind voor te blijven moest ik nu harder werken om dit niet weer te laten
gebeuren en dat werkte. Al met al onder elkaar leuke potjes. Met dit weer is het lastiger zeilen voor veel boten, maar extreem goed weer voor de Solo`s. Marleen deed het daar het beste en René laat zien dat hij met de 611 tot de top behoort.

Al met al een hele leuke avond, Marleen 1e, ik toch nog verrassend 2e en Henk 3e sterk gevaren maat! Ik mocht dit keer de kaars en een prima fles wijn mee naar huis nemen.

Dank aan Jan en zijn team van het Wedstrijd comité.
Daarnaast ook Edwin met zijn personeel bedankt voor de Catering !

Gerard Post

Uitslagen en Foto's

We leuke foto's ontvangen van zowel Wouter als Vernon. Deze zijn weer in het DiZeBra 2021 album opgenomen, klik HIER om ze te bekijken.

Voor de uitslagen, klik je HIER