Geplaatst op: 29-07-2020

Voor de uitslagen, klik je HIER

Mooi windje op de dinsdagavond

Dinsdag 28 juli was voor mij de eerste DiZeBra in lange tijd. Het smoezenboek om niet mee te doen kent vele hoofdstukken (te druk op het werk, vakantie, familie, geen wind…), maar met het gedwongen thuiswerken is ‘forenzen uit Den Haag’ in ieder geval niet meer van toepassing. En als de Windguru dan ook nog 15-20 knopen wind aangeeft staat niets meer in de weg, toch?

Bovendien is een heuse wedstrijd een welkome aanvulling op de wekelijkse trainingsrondjes.

Op het botenterrein was er al de gebruikelijke reuring (op gepaste afstand) en de hoopvolle verwachting dat de wind zou blijven staan. En bij de helling enige hilariteit om een zekere Contenderzeiler die wat moeite had om de bocht richting havenuitgang te maken. Ging nog net goed, zei hij blozend…

En de wind bleef! Bij de start met 24 open boten, de helft Lasers, koos ik ervoor om wat uit het gedrang te blijven, een Contender is net iets minder wendbaar (zie boven) en gebaat bij vrije wind. Dat pakte goed uit, bij de bovenboei had ik al wat voorsprong op de RS-en en op de collega-Contender. Beneden aangekomen werd ik evenwel opgeschrikt door de aanstormende 400 van Elaine, die net voor me kon ronden. Wat gaat dat ook hard! In het kruisrak kwam ik weer terug en had ik voldoende opgebouwd om voor te blijven. Maar nu verscheen daar een SB uit de andere vloot waar ik buitenom moest. Maar dat ging goed.

Het tweede potje lag de lijn nog wat schever en leek mijn conservatieve start wel erg kostbaar. Gelukkig heb ik aan de wind wel gang en ik kon na de 400, de Tasar en de eerste Laser (knap!) rond de boei. Bij de benedenboei was het aanzienlijk drukker, Elaine was voor ons uit maar er was inmiddels ook een 500 aangesloten. Matige ronding. Aan de wind kon ik weer wat goed maken, maar niet genoeg om de RS-en voor te blijven. Dit keer kon ik net voor de kielboten (de Maxfun, in dit geval) om de benedenboei en was ik derde bij de finish.

Op de kant bleek ik dat ik dichtbij genoeg was om op handicap te winnen. Mooi resultaat voor een eerste wedstrijdje J. Bij de kielboten won de Randmeer van Nico, mooi dat je met een klassiek ontwerp de planerende concurrenten voor kunt blijven.

Over op de kant gesproken, ik hoorde dat de Maxfun een ongelukje bij de kraan had, ik hoop geen schade? En verder was het supergezellig boven in het restaurant, en mocht ik met een fles en een nachtkaars naar huis. Hulde aan de organisatie, en tot volgende keer.

 Bart Thorborg

Contender NED 3 … But I Like It