Geplaatst op: 07-08-2019

Gisteravond was het duidelijk merkbaar dat veel mensen op vakantie zijn. Een bescheiden vloot van 20 open boten, 8 kielboten, maar ook een bescheiden wedstrijdcomité.Tel bij het laatste geval een flinke windshift en een boot met pech op, dan is het even aanpoten voor de mensen op de rubber en startboot. Aanpoten was het ook bij de start. Het was duwen en trekken bij het pin eind en sommigen gunnen de ander geen haar ruimte, ondanks dat ze niet altijd het recht aan hun zijde hebben. Gelukkig voor hen staat op dinsdagavond vooral het clubgevoel  bovenaan.

Jillert en Marion met de Tirion wonnen de Nachtkaars, hier volgt hun verslag:

___________

Ha, de nachtkaars gewonnen!

Weliswaar als tweede, achter Wouter en Lucas met de Randmeer. Zij blijven een uitdaging voor ons. Aan het begin van de avond hadden wij niet het idee dat dit de einduitslag zou kunnen worden…. Voor ons gevoel  kregen we de Tirion niet echt lekker op gang.

Aan het wedstrijd comité zou het niet liggen. Zij deden hun uiterste best om er een mooie baan in te leggen. Direct na de start draaide de wind echter en lag de baan er verassend alternatief bij. Voor ons gaf dat natuurlijk ook mogelijkheden tijdens de race….

Een bakboordstart wilde iedereen nog wel maken maar daarna snel overstag. We waren zeker niet als eerste bij de bovenboei, druk was het er wel! Na het ronden van de eerste boei schoven we een paar plaatsen op. Toen we voor de tweede keer de benedenboei moesten ronden besloot Jillert (als enige) de spi te laten staanen te reachen naar de volgende ton. Dit was een hele goede keus en pakte leuk uit. De Marieholm met Hans en Sarina onderlangs passeren lukte natuurlijk niet maar na de boei kwamen we net boven hen uit en na 3 keer overstag finishten we net voor hen.

In de tweede wedstrijd volgden meer boten onze tactiek om in het halfwindse rak de spi te laten staan. Dit leverde mooie duels op. Nu konden we de Marieholm bovenlangs passeren! Bij de kajuitbotenzagen we ook nieuwe deelnemers met een formula one, een houten valk, poly valk en nog een mooie boot. Heel leuk, welkom!

Het was weer een leuke, spannende avond met de nodige strijd op het water, gezelligheid op de kant en een verassende uitslag voor ons. Gelukkig heeft Jillert de nachtkaars gewonnen met Astrid (en niet met Marion) anders moesten we daar ook nog over evalueren ;) .

Wedstrijd comité, bedankt voor deze interessante, sportieve avond en de prachtige nachtkaars!

Astrid Pont

--------------------

Voor de uitslagen, klik je HIER

Nog eens terugkijken naar alle foto's die er dit seizoen tijdens de DiZeBra gemaakt zijn? Ga dan naar ons DiZeBra 2019 Fotoalbum.