Geplaatst op: 10-06-2020

Gelukkig is er een ding dat Corona niet heeft kunnen veranderen: een prachtige avond voor de DiZeBra. De wolken dreven weg en met de avondzon kwam er ook een fijn briesje opzetten. En hoe graag mensen weer het water op willen was ook duidelijk; een kleine veertig open boten en 5 kielboten zorgden bij elkaar voor een flinke vloot. Even zou je die vervloekte Corona toch helemaal vergeten...

Maar niets is minder waar. De wedstrijdcommissie moet door de 1-man-per-rescue en 2-man-B70-regel wel wat kunst- en vliegwerk uitvoeren. Als er bijna 45 boten aan de start verschijnen, dan is 5 man commissie aan de krappe kant... Een extra rescue erbij en wat meer taken per persoon zorgden dat de klus toch geklaard werd. Ook dankzij wedstrijdleider Bas de Meij, die bij deze DiZeBra zijn vuurdoop had, liep de avond op rolletjes. Welkom bij de dinsdagavondclub Bas!

Opvallende deelnemers tussen al het Lasergeweld, waren Ruud Hoogeboom en Ron Azier. Zij voeren in een 2.4m, een soort miniboot. Ooit hadden we paralympiër Thierry Schmitter die bij de Braassem trainde en met deze boot onder andere brons haalde in Athene. Het eerste wat opvalt bij een 2.4m is niet alleen dat hij erg klein is, maar ook dat je onderin de boot zit, op de bodem, met je gezicht naar voren gericht. Het bootje is zo smal dat je maar op één plek kunt zitten. Je kunt erin zeilen met handbediening, maar je kunt ook kiezen voor voetbediening. In de kiel is zoveel ballast aangebracht dat de boot niet omslaat en om buiswater af te voeren is een pomp ingebouwd. Mocht de boot om wat voor reden dan tóch omslaan dan richt hij zich automatisch weer op. De boot gaat schuin en het enige wat je als stuurman kunt doen, is meegaan...
 
Na twee relatief lange banen (het is tenslotte lang licht), zakte te wind weg en kon iedereen nog heerlijk nagenieten op het ruime terras. Het was bijna weer zoals vroeger... nou ja... op afstand bijna.
Rest ons nog een een huishoudelijke mededeling van de WedCom. Wil je er aub voor zorgen dat je zeilnummer waarmee je start, overeenkomt met je inschrijving. Wanneer je inschrijft en op de avond zelf besluit om met een ander (zeil)nummer te gaan varen of je ruilt met iemand van zeil, geef dit vóór de start aan de WedCom door. De commissie heeft bij het invullen van de uitslag een dagtaak om de juiste namen bij de juiste zeilnummers te zoeken. Op deze manier kunnen ook zij ook nog even nagenieten op het terras. Alvast bedankt!
(foto 2.4 Ruud en foto Bas op B70)