Geplaatst op: 31-07-2019

De wind die maar niet kwam.......

Dinsdag 30 juli gaat waarschijnlijk de geschiedenis in als beste DiZeBra zeildag van de maand en misschien zelfs van het hele seizoen. Voor mij was het pas de 2e keer dat ik mee deed. De 1e keer was enkele weken geleden. Na het ronden van de bovenboei werkte mijn roer niet meer en kon ik terug naar de haven gesleept worden. Dat is ook hoe mijn zeilseizoen tot gisteren is verlopen: materiaalpech, te lage temperaturen, zelf ziek zwak of misselijk of andere externe invloeden. De weersverwachting voor dinsdag was uitstekend. Wind 4bf en 25 graden. Voor mij is dat heerlijk. Maar, de wind zou aan het begin van de avond gaan draaien van ZW naar W. Het gevolg zou zijn dat de wind sterk in kracht zou afnemen. Voor mij zeker niet fijn. Voor de daghap van Edwin twijfelde ik nog of ik zou starten. Na de daghap was de wind niet gedraaid en besloot ik mij toch maar klaar te maken voor de 1e race. Na de 1e race was er nog steeds geen westenwind en besloot ik ook de 2e race gewoon mee te doen. Het resultaat werd om 22.00 bekend gemaakt. Het gevolg is dit stukje. In mijn herinnering blijft 30 juli 2019 de avond waarop de westenwind lekker thuis bleef. Ik kijk weer uit naar 6 augustus.
Sefke Jan

Ook onze reporter Roelina Meijer was op het water. Als vrijwilliger brengt ze een ode aan andere enthousiste vrijwilligers:

Vrijwilligers, met of zonder ervaring, zijn ook altijd welkom! Uw razende reporter had gisteren een nieuwe bemanning aan boord. Oud-politie-agent-te-water Arie, die was uitgenodigd door onze wedstrijdleider om eens mee te varen als vrijwilliger. En Braassem-huisfotograaf John, partner en steunpilaar van onze voorzitster. En dat maakt dat ik dit stukje eens wat meer wijd aan de -soms onzichtbare- vrijwilliger. Die zijn er namelijk veel. Wat sommige mensen niet altijd beseffen is dat zonder deze vrijwilligers de vereniging geen bestaansrecht heeft.

Ik vraag iedereen dan ook om hier eens aan te denken de eerstvolgende keer als je de slagboom van de haven voorbijloopt, je boot optuigt en 'm van de jollensteiger afduwt en de haven uitvaart. Of als je even op de website kijkt naar de foto's van de vorige wedstrijd. Denk er eens aan als je de boot met de kraan te water laat. Of als je op het balkon zit en in de verte ziet dat kinderen les krijgen in een optimist, splash of laser. Denk er eens aan als je gezellig na de wedstrijd een borrel drinkt en wacht op de uitslag. Bedenk op zo'n moment dat dit alles -wat je bezigheden in en rond de haven ook zijn- zonder ál deze vrijwilligers, geen steiger onderhouden wordt, geen website in de lucht is, geen kinderen leskrijgen, geen startboot ter beschikking is, geen rubber klaarligt om mee weg te varen en geen wedstrijd te organiseren valt. Al deze vrijwilligers doen dit met veel plezier, desalniettemin mogen we ze niet voor lief nemen. Meld je aan en help zo af en toe een handje mee om onze vereniging levend te houden! 
Roelina

Foto's
We hebben meer dan 180 foto's toegevoegd aan ons DiZebra 2019 album, klik HIER om deze te bekijken.

Uitslagen
Voor de uitslagen, klik je HIER