Geplaatst op: 15-05-2017

DiZeBra en het geheim van het verdwenen huis

Het is dinsdag avond, we mogen weer! Bevrijd van zakelijke verplichtingen en andere onzin stappen we met z’n allen weer vrolijk rond in de haven. We hebben er zin in, er staat een prima windje en de zeilen gaan weer omhoog. Velen hebben de weg gevonden naar de culinaire kunsten van Kokkie en zijn trouwe trawanten. Na een heerlijke 3 sterren andijvie stampot met sappige gehaktballen is het haasten geblazen om tijdig aan de start te verschijnen. Zelf mag ik onze MaxFun 25 weer te water plonzen voor een avondje racen.

De wind komt eens uit een andere richting, even wennen. We verdenken Erik Wesselman ervan zijn huis expres tegen de vlakte te hebben laten storten voor nieuwe, onverwachte windshifts over de hele baan! Dit wordt nog nader onderzocht in een poging het geheim van het verdwenen huis te ontrafelen… Het maakte het upwind rak in ieder geval…. uitdagend! In het veld voor de kajuitboten hebben we enige verwarring met een dubbele benedenboei die er ligt. We besluiten allemaal de onderste maar te ronden en de tegenstrijdige berichten naast ons neer te leggen. Wat is een zeilwedstrijd zonder een gezonde nodige dosis anarchie immers?
 
Vooraan varen de 5.5 meters en MaxFuns dicht bij elkaar en komen niet echt los van elkaar. Altijd spannend hoe het uitpakt downwind tussen de spinnaker en gennaker boten met een totaal andere downwind koers. Het loopt allemaal netjes af en ondanks een tweetal verdacht late gijpjes van één der MaxFun zeilers, vindt een ieder zijn optimale koers. Ook de boei na de downwind boei richting de finish blijft een vreemde eend in de bijt die voor de nodige afwisseling zorgt. Na 2 potten zeilen worden de punten verdeeld en mogen wij vol trots in het stamvolle cafe de Nachtkaars in ontvangst nemen. Dit is toch wel de prijs waarvoor je het hele jaar traint. Vergeet de North Sea Regatta, laat de Van Uden Reco links liggen. Deze DiZeBra bokaal mag simpelweg niet ontbreken in je kast thuis! Veel dank weer voor deze ontzettend leuke prijs. Veel dank weer voor de wedstrijdleiding, het uitleggen van de banen, het opruimen van de rommel en de begeleiding op het water. 
Op naar volgende week, op naar weer een ontketende avond vrij op het water! 

Franck van Diest
MaxFun 25 NED23

Voor de uitslagen, klik je HIER