Geplaatst op: 05-09-2019

“Hey  Peter, doe jij de wedstrijden volgende week, ben even fietsen “. Oké Willem doen we. Met Jan,Gusta en Dick op het startschip, en Hans,Nanko, Bart en Ruud in de rubbers; gelukkig een ervaren crew om mij te helpen. Vooraf kwam Wouter met de vraag of de GPS modules op de boeien mochten….. Phoe, op mijn verzoek even uitgesteld, de eerste keer wedstrijdleider was al spannend genoeg. Maar volgend jaar gaan we hier zeker mee verder. Ik zie de boeien met GPS en 360 graden schroeven eronder al varen op de Braassem, even ipadje erbij , coördinaten invoeren en klaar :).

Nu het water op, baan erin en zeilen maar, er stond een mooi windje de eerste wedstrijd dus dat  moest goed komen. Gusta en ik maakten de finishlijst en Dick zou toeteren. Jan was op het voordek van het startschip gekropen om een checklijst te maken, hij dacht daar een rustig plekje gevonden te hebben; totdat Dick begon te toeteren :) :). Gelukkig konden we snel na de finish weer beginnen met de 2e pot, de zon begon al hard te zakken, en het windje werd minder.

Een minuut voor de start van de kajuitboten ging de wind draaien…Shit!! Ze moesten het er maar mee doen, geen tijd meer. Daarna werk aan de winkel voor de rubbers. Schuiven met de Pin en de onderboeien en later ook de bovenboei. Dit alles om er toch maar een kruisrak in te houden en dat lukte best goed. Knap werk Hans,Nanko,Bart en Ruud !! Inmiddels was Jan gewend geraakt aan de toeters van Dick, dus ook dat was onder controle. En tevreden gingen we naar de kant.

De boel opruimen en de uitslagen maken, hier hoefde ik me niet druk over te maken, een eitje voor Jan en Gusta.

Maar dan de prijsuitreiking…..dit  leek me ook wel een dingetje. Ik had het idee om  Claar te vragen dit te doen. En terecht,  want als geen ander wist ze daar haar draai aan te geven. Nogmaals dank Claar!

Ja en dan de Kaars… die ging naar Claar. Het kostte negen zoenen om haar te overtuigen, en als toetje kreeg ze ook nog de tandenborstel houders van sponsor Tijssen. Claar helemaal blij, en wij ook want het was weer een geslaagde avond.
Jan, Gusta, Dick, Hans, Nanko, Bart en Ruud bedankt voor jullie hulp.

En vergeet niet in te schrijven voor de laatste avond, dit  wordt een klapper :)

Peter Hogeboom