Geplaatst op: 11-04-2018

Het werd een legendarische avond. In het kader van het lustrumjaar was er een speciaal programma gemaakt voor een avond die bol stond van de gezelligheid en clubgevoel. Niet alleen de vereniging is jarig, maar ook Willem van der Krogt, die inmiddels al 20 jaar bij de DiZebra betrokken is en de laatste jaren de DiZeBra kar trekt. Kom, dacht Willem, als ik dan toch jarig ben, dan is het wel leuk als er wat gasten zijn die me komen feliciteren. En zo geschiedde...Met een kleine 40 boten op het water en later meer dan 100 man in de ledenzaal die genoten van het eten en de drankjes, werd deze avond een echt feestje. Kijk vooral ook even naar de foto's van deze avond.

De ontvangst in het Braassem café was anders dan anders, de gasten konden genieten van een broodje bal of bitterballen. Het leek wel een zomeravond, zo lekker was het buiten. Net als vroeger werd er gestart vanaf het balkon. De oude lampenset begaf het juist deze avond, maar met een enorme toeter wist Willem de boten naar de start te krijgen. Daar was alle tijd voor want de wind was inmiddels vrijwel helemaal weg. Een mooi gezicht vanaf het balkon, al die boten die vrijwel stil lagen waarvan de zeilen weerspiegelden in het water. Met veel moeite werd er 1 wedstrijd gezeild waarna de boten afgetuigd konden worden.

Op het balkon was het inmiddels bijzonder gezellig, ook leden die we normaal niet vaak zien, hadden deze prachtige avond uitgekozen om te komen. Het eten deze avond bestond uit een heerlijke Burger geserveerd met Woody's Bakfrites. Het was weer helemaal top. Accordionist Wim speelde oude zeemansliedjes, er werd nog net niet meegezongen.

Dat Willem van der Krogt ook over humor beschikt, bleek wel tijdens de prijsuitreiking, de lachers waren op zijn hand! Je zou bijna vergeten dat er deze avond ook nog gezeild was. Nou ja, gezeild...Maar niettemin ontving Rutger Schutte de speciaal voor deze avond door Jantine Kroeze ontworpen prijs voor de 1e DiZeBra dit jaar.

Als de hoeveelheid boten en mensen die er gisteravond waren een indicatie is wat er voor de rest van het seizoen gaat gebeuren, dan wordt het een geweldig DiZeBra jaar. Op en top een clubavond, bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om een wedstrijdje te varen en gezellig met clubgenoten bij te kletsen. Deze avond gemist? Maakt niet uit, doe je gewoon een andere dinsdagavond mee!

Zet bovendien 2 juni in je agenda, op deze zaterdagavond gaan we de traditie van de 'nachtkaars' herbeleven. Hoe? Een wedstrijd voor alle zeilboten. Het inschrijfgeld moet iets zijn wat eet- of drinkbaar is. De winnaar krijg de 'jubileum nachtkaars', en mag als eerste een prijs uitzoeken. Daarna is er alle tijd om stoere verhalen aan elkaar te vertellen.

Voor de uitslagen, klik je HIER

Voor de foto's, klik je HIER