Geplaatst op: 08-09-2021

Als er iemand op de avond van de prijsuitreiking van de DiZeBra 2021 gewonnen heeft, dan is het wel Edwin met zijn crew. Al vroeg op de dag werden bars, tenten, tafels, banken, muziek, licht enz. voor de BBQ op het gras vóór het clubgebouw klaargezet. Daarnaast had Edwin al inkopen voor minimaal 90 personen gedaan en minstens zeven collega’s opgelijnd. Samen met het zomerse windstille weer vormde dit het decor van misschien wel de mooiste avond van het jaar.

Vanaf 18:00 uur kwamen de enthousiaste vrijwilligers en zeilers voor het voorgerecht. Willem was weer wedstrijdleider voor de laatste DiZeBra ronde van het jaar. Nieuw in de wedstrijd waren de Suppers en de kanoërs. De dagprijzen werden gewonnen bij de kielboten door Renan Robert (in z’n eentje) in zijn Micro Class kajuitbootje. Bij de Open Boten wonnen Tom van en Rogier Groeneveld in de FD 5. Zij mochten met de nachtkaars naar huis en zullen hopelijk nog wel een stukje voor de website schrijven. Na het zakken van de zon werden door Jan de Vreede de jaarprijzen uitgereikt. De draadloze microfoon zorgde voor enige hilarische momenten. Gelukkig was er nog een ouderwetse microfoon met een staart.

Winnaars van de DiZeBra 2021 waren bij de kielboten op de tweede plek Nico en Cindy Overbeeke en Patrick van der Most in de Randmeer 1026. Op de eerste plek waren het Wouter van der Gronden en Lukas van der Heeden in de Randmeer 1030. Bij de open boten was dat op de tweede plek Victor Mork in de Laser 192625 en op de eerste plek waren dat Tom van Ettinger en Rogier Groeneveld in de FD 5. Zij kregen de door René van der Kaaden gemaakte mooie sportprijzen als op bijgaande foto.

Na de DiZeBra prijsuitreiking zetten Jeroen de Vries en partner Marleen van Nes de vrijwilligers in het zonnetje. Daarbij mochten de vrijwilligers vaak nog kiezen of ze een natte of een droge prijs wilden. Jeroen legde uit dat resp. de wijn en de chocolade uit een aantal zuidelijke Afrika landen kwam en dat hij er voor zal zorgen dat de opbrengsten daar juist terecht komen.

Graag verwijs ik naar de foto’s van de avond die een mooi beeld geven van de sfeer op deze memorabele avond.

Wouter van der Gronden

--------------------

Vrijwilligers:

Wedstrijdleiding: Jan en Willem; wedstrijd comité: Peter (2x), Bert, Frank, Mark, Adriaan; uitslagen: Annelies en Tineke; Sportprijzen: Claar, Jantine Kroeze en René; Horeca: Edwing en zijn team.

--------------------

Foto's

Deze staan in het DiZeBra 2021 album, klik HIER om het album te bekijken.

-------------------

Slotwoord Jan de Vreede

Eveneens als dit jaar is voorinschrijving voor de DiZeBra 2022 noodzakelijk. Dit kan via de inlogprocedure bij AllUnited op onze eigen website zodra het formulier is aangemaakt. Verder willen we deelnemers die een avond deel uitmaken van het comité compenseren door ze voor die avond hun gemiddelde score toe te kennen in de totaal uitslag. Ook zullen we het aantal potentiële wedstrijdleiders moeten uitbreiden. Willem en ik hopen en verwachten volgend jaar minder beschikbaar te zijn dan dit jaar. Leden die hiervoor belangstelling hebben kunnen zich bij ons melden en dan kunnen we van de winter wellicht overleggen hoe we dat vorm gaan geven.  

Met vriendelijke groet,
Jan de Vreede

-----------------

Uitslagen

Voor de einduitslagen van 2021, klik je HIER