Geplaatst op: 06-01-2018

Winter DiZeBra dinsdag 23 januari

Vanaf 18.00 inloop

Maaltijd a 12,50 euro

         ***

Wildstoofschotel

Aardappelgratin

Rodekool

Peertjes

Waldorfsalade

        ***

19.30 uur

Nieuwsgierig naar de Waddenzee?

Waar je kunt lopen op de drooggevallen zeebodem, de rust kunt ervaren van de leegte, oester en kokkels kunt vangen en bereiden, eindeloos kunt kijken naar de zeehonden en de lepelaars en kunt genieten van de prachtigste zonsondergangen. Daar rondvaren en alles van dichtbij ervaren kan iedereen! Het varen is er natuurlijk wel wat uitdagender dan op de binnenwateren, door de stroming en het droogvallen van de zandbanken. En je moet door een paar sluizen heen om er te komen ��.

Met foto’s en kaarten zal Bram de Vries op deze avond laten zien waar hij zoal geweest is en wat hij daar heeft gezien. Daarbij komt het navigeren natuurlijk ook aan de orde en Bram zal met de aanwezigen een paar voorbeeldberekeningen maken om te laten zien dat dat allemaal best meevalt. En een handig boek “Varen op de Waddenzee” van Marianne van der Linden laten zien, dat op zeer toegankelijke en enthousiaste wijze alles nog veel beter uitlegt.

En mogelijk zijn er mensen die het leuk vinden om met een flottielje van de vereniging ’s de stoute schoenen aan te trekken om komende zomer samen daarheen te varen?

Even opgeven of je komt en of je mee eet bij Edwin

App 06-28196097 of mail horeca@braassemermeer.nl