Geplaatst op: 07-09-2016

Onder toeziend oog van naar schatting 100 leden zijn gedurende de DiZeBra slotavond op 6 september drie nieuwe Rib’s met champagne gedoopt door Lies Eichhorn (de oudste aanwezige vrouw) en haar dochter Marleen Gaillard. De nieuw gekozen namen daarvan zijn: de Tante Suus, de Gerard en de Jan. We hebben gezamenlijk alle boten een behouden vaart gewenst!

De boten zijn genoemd naar een aantal voor onze vereniging belangrijke leden:

·        Tante Suus, helaas kort geleden overleden: In de dagen voorafgaand aan evenementen zat zij aan de telefoon om de zeilers te bellen met de vraag ‘waarom heb je nog niet ingeschreven’?
·        Gerard van Dongen (1933): jarenlang voorzitter en dankzij zijn grote inzet ook erelid.
·        Jan de Vreede (1943): tevens jarenlang voorzitter en dankzij zijn grote inzet ook erelid. Daarnaast nog steeds heel actief in diverse commissies en bestuur. 

Een Rib-commissie heeft gedurende afgelopen jaar na goed overleg gedurende diverse vergaderingen de eisen en wensen geformuleerd en op basis daarvan een keuze gemaakt: Rib van het merk Tornado, de buitenboard motor van Yamaha en de kleur oranje. Ook bijzonder is de buddy seat in het midden met beenruimte tussen de seat en de stuurconsole.
 
Het budget voor de aanschaf was tijdens de laatste najaarsledenvergadering hiervoor goedgekeurd.
 
De reden voor aanschaf was de kwaliteit van de bestaande vloot die regelmatig voor onveilige situaties zorgde. Zeker wanneer kinderen trainingen krijgen op het IJsselmeer dient het materieel 100% betrouwbaar te zijn. Maar dat geldt natuurlijk voor alle leden, waar ze ook varen.
 
Graag benadrukken we keer op keer dat alleen leden met een geregistreerd Vaarbewijs (via website én toezending fotokopie vaarbewijs) in Rib’s mogen varen. Voor de nieuwe Rib’s komt daar nog de eis bij dat alleen leden die aangetoond hebben normaal en rustig te kunnen varen, zonder capriolen uit te halen, in de nieuwe Rib’s mogen varen.