Geplaatst op: 31-07-2017

Iedereen had ernaar uitgekeken, de beste sportbootzeilers van Nederland, zeilend op zee op het scherpst van de snede. Die belofte is ten dele ingevuld. We hebben grote glimlachen gezien van zeilers in volle plané. Maar we hebben ook frustratie gezien van zeilers die hun boot niet onder controle hadden in de stormachtige condities. Daarnaast was er bij iedereen teleurstelling over de afgelasting op vrijdag 29 en zondag 30 juli vanwege te veel wind.

Nederlandse zomer stelde dit weekend teleur
Niet alleen de vrouwenvoetballers van Duitsland en Denemarken hebben ervaren hoe teleurstellend de Nederlandse zomer kan zijn. Ook de teams van de Eredivisie Zeilen werden door de harde wind aan de kant gehouden op twee van de drie dagen van deze derde speelronde.

Op vrijdag was het niet verantwoord de zee op te gaan met windkracht zes a zeven. Zaterdag 29 juli zijn er aan het einde van de dag nog twee flights gevaren in de afnemende wind. Op zondagochtend deed het racecomité nog een verwoede poging een hele flight te varen. Het was spectaculair gedurende één wedstrijd. Maar al snel nam de wind toe tot kracht zeven en dat is te veel voor mens en materiaal.

Jammer, op naar de volgende ronde in Veere, van 1 september t/m 3 september

Bron: zeilen.nl