Geplaatst op: 30-08-2017

Het organiserend comité verwacht veel strijd en hopelijk minder spektakel dan in Scheveningen. Door de harde wind konden daar in ronde 3 slechts enkele wedstrijden worden gezeild op de stormachtige Noordzee. 

Top 3 uit zicht?
Uiteraard doet ook WS Braassemermeer een gooi naar de prijzen. Maar laten we eerlijk zijn. We staan nu op een zevende plek. Mede door een slechte serie op de Westeinder staan we op 23 punten achter op de verassende nr 3 Giesbeek. Wij hebben ons vizier daarom nu gericht op een weekendzege. Maar het team heeft bewezen dat zij zich op goede dagen kan meten met de top. Ja, we eren Spithill elke dag met genoeg zelfoverschatting om niet van boord te vallen.

Practice makes perfect
Het team heeft zich in de afgelopen zomerweken voornamelijk mentaal voorbereid. Niet dat we niet wilde of konden trainen. Elke dag dat het team op oorlogssterkte aantrad, was er altijd wel een grote afwezig: wind. Op de valreep hebben we toch nog twee mooie trainingen kunnen volmaken in de Maxfun25 van Erik Wesselman. Geen J70, maar  team-communicatie kan je zelfs in een stilstaande auto oefenen.

Live of later volgen
Veere is ver, maar mocht je in de buurt zijn. We varen op het Veersemeer ter hoogte van de Campveersetoren. Uiteraard begrijpen wij in deze tijden dat je wellicht liever veilig achter je laptop blijft zitten. Dat mag van ons ook. De wedstrijden kun je in dat geval integraal online volgen op een tracker.

Ben je overdag aan het werk of zelf op het water zonder WIFI dan kun je aan het einde van de dag een kleine update lezen op onze Facebookpagina.