Geplaatst op: 11-03-2020

Eredivisie Zeilen start dit jaar op de Braassem!

Op vrijdag 13 maart gaat de eerste speelronde van de Eredivisie Zeilen van start. Op het Braassemermeer klinkt om 12:00 uur het eerste startschot. In totaal gaan twaalf teams van verschillende watersportverenigingen de sportieve strijd aan. Gedurende 3 dagen worden er veel korte en spectaculaire wedstrijden gezeild. Een dynamisch schouwspel, wat met een gunstige windrichting, ook goed vanaf het clubhuis van de WV Braassemermeer te volgen is. De wedstrijden beginnen op zaterdag en zondag al om 09:30.

De tweede spelronde wordt van 25 tot en met 27 september door de KNZRV Muiden georganiseerd en verzeild op het IJmeer voor Muiden. De eerste vier teams uit de einduitslag kwalificeren zich voor de automatisch voor de SAILING Champions League in 2021. 

De grote vraag is hoe de verschillende Eredivisie-teams uit de winterstop zijn gekomen? De deelnemende verenigingen zijn Almere Centraal, Maas en Roer, De Meeuwen, KNZ&RV, WSV Giesbeek, WV Breskens, Flevomare en WV Braassemermeer.

In de Eredivisie Zeilen strijden de toonaangevende watersportverenigingen van Nederland in moderne sportboten van het type J/70 om de landstitel. Zeilers hoeven alleen hun eigen zeilpak mee te nemen. De identieke boten worden geleverd door deelnemende verenigingen en particuliere eigenaren. De wedstrijdformule is helder; korte races, identieke boten, één wedstrijdbaan georganiseerd door een sterk wedstrijdcomité. 

Wil je het competitiereglement inzien, klik dan HIER.

Het Flight schema is inmiddels ook bekend, klik HIER.