Geplaatst op: 04-09-2020

Deze eerste drie dagen van september was het Braassemermeer het domein van de O-Jollen. Met 78 deelnemers uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk een schitterend deelnemersveld. De dinsdagochtend was voor het plaatsen van de campers en het in orde maken van de boten. De geldende restricties met betrekking tot o.a. afstand houden, waren voor iedereen vooraf bekend. Hier werd goed rekening mee gehouden en op deze manier kon het evenement van start gaan. Mooi weer, maar helaas heel weinig wind. Van de drie gestarte wedstrijd kon er, onder lastige omstandigheden, maar één uitgevaren worden.

De windvoorspelling voor de woensdag was heel dun. Maar na lang uitstel op de kant, heerlijk in de zon, werd er net na vier uur ’s middags uiteindelijk toch nog gestart. Met vier lichtweer wedstrijden op zak waren de zeilers en het comité tevreden. Na behandeling van de twee ingediende protesten, kon de splitsing voor de gold- en silver-fleet gemaakt worden.

Het weer op donderdag was ook zoals voorspeld was. Bewolkt, regen en een stevige zuid-zuidwesten wind. Er werd een baan uitgelegd met twee lange kruisrakken. Best zwaar door de harde wind, maar een mooie compensatie voor het lichte weer van de eerste twee dagen. Om kwart over twaalf werd de derde en laatste wedstrijd van het evenement gestart. Heel veel mooie en scherpe starts in deze wedstrijdserie, maar voor de NED 8, was het de laatste wedstrijd helaas iets te scherp, met een UFD als gevolg. Met een steeds verder toenemende wind, maar gelukkig zonder regen, kon de prijsuitreiking buiten plaatsvinden. De goldfleet werd gewonnen door Onno Yntema (NED 673), op 1 punt gevolgd door Thies Bosch (NED 8) en Joop de Jong (NED 532). In de silverfleet ging de titel naar Mike Huiskamp (NED522), met Uwe Michel (GER1472) op een tweede en Jörn Cordbarlag (GER71) op een derde plaats. Door medewerking en alertheid van iedereen van de organisatie en alle deelnemers is het evenement goed verlopen.

Voor de uitslagen, klik je HIER

Voor de foto's klik je HIER