Geplaatst op: 28-05-2020

Ze waren er helemaal klaar voor, onze 2-mans jeugdzeilers om dit voorjaar gezamenlijk te gaan trainen voor de U4's en het WK deze zomer in Duitsland... Helaas gooide Corona roet in het eten en mocht er vanaf half maart niet meer gezeild worden. Gelukkig waren er de Quarantaine Colleges waardoor de zondagen nog nuttig besteed konden worden en er veel zeilkennis kon worden opgedaan. Onder leiding van de landelijke Feva coaches en diverse gastdocenten werden 5 zondagen besteedt aan onder meer strategie, tactiek, meteo en het mentale aspect van wedstrijdzeilen. 

Daarna is een aantal zeilers aangehaakt bij de Optimisten of Lasers die al eerder het water op mochten.
Het NOCNSF/ Watersportverbond en de gemeente waren tot gister nog niet akkoord met het 2-mans zeilen omdat in de RS Feva de 1,5 meter-regel niet goed kan worden nageleefd. Gelukkig is daar verandering in gekomen!

Vandaag werd bekend dat ook de jeugd van 13-18 vanaf 1 juni geen 1,5 meter afstand meer hoeft te houden (zie site van Rijksoverheid)

Dat betekent dat we weer kunnen gaan zeilen! Vanaf 7 juni kunnen er RS Feva's trainen op de Braassem!

We bieden training op zaterdag en zondag. Je kunt je voor één of beide dagen inschrijven.

Trainen op de Braassem betekent:

  • Uitdagende trainingslocatie
  • Training op je eigen niveau
  • Mogelijkheid om een RS Feva te huren
  • Je kunt je eigen boot tijdens de trainingsperiode veilig laten staan (vraag om een sticker bij het bestuur)

Beginners en gevorderden
Iedereen is welkom om te komen varen in de RS Feva. We geven groepen op elk niveau training. Je kunt je CWO zwaardboot halen, maar ook trainen voor (landelijke) wedstrijden of zelfs een EK of WK! Heb je nog geen eigen boot of maatje, dan kunnen we je aan iemand koppelen, of je kunt een boot huren van de vereniging. Zo kunnen beginners ervaren of het 2 mans zeilen iets voor hen is en de meer ervaren zeilers een team vormen en verder groeien. 

Schrijf je vandaag nog in zodat we weten hoeveel trainers en ribs we moeten reserveren. Je hoeft geen lid te zijn van WV Braassemermeer om mee te trainen, maar als je lid wordt, krijg je een korting van 5€ per training. Een jeugdlidmaatschap heb je er na een paar trainingen al uit dus ;-)

Kosten per training zijn €25 pp voor niet-leden en €20 pp voor leden. Inschrijven kan via All United.