Geplaatst op: 13-11-2017

Zilveren accent
Onze gasten bleken gehoor te hebben gegeven aan onze oproep om een zilveren accent aan te brengen. Prachtige creaties, die perfect pasten bij de sfeervolle aankleding van het clubhuis en de ledenzaal. Dagenlang zijn Evelien Pfeiffer en Jan de Vreede bezig geweest met het aanbrengen van gordijnen, lampjes, kleedjes en noem maar op. Bij binnenkomst was al direct voelbaar dat onze gasten buitengewoon zin hadden in een leuke avond. Verwachtingen werden ruimschoots overtroffen, waarbij de spetterende opkomst van John en Nicolette meteen de toon van de avond zette.

Prijswinnaars
Genomineerd in de categorie Jeugd/Opleidingen waren dit jaar Romee van der Vorm en Ruben Holtz. Deze laatste werd uitgeroepen tot Vrijwilliger van het jaar in deze categorie. In de categorie Algemene Verdienste ging de strijd tussen Willem van de Krogt en Cees Spaans, waarbij Willem er met de prijs in deze categorie vandoor ging. De genomineerden in de categorie Wedstrijden waren Fred en Paula Bulk en Theo Meus. De prijs voor Vrijwilliger van het jaar in deze categorie ging naar Fred en Paula.

Lid van Verdienste
Voor de uitreiking van de prijzen in de categorie Jeugd/Opleiding werd Sander Cretier naar voren geroepen. Net voor het moment dat hij de enveloppe zou open maken, werd de voorstelling onderbroken door voorzitter Wouter van der Gronden. Tot grote verrassing van Sander Cretier, ontving hij een speldje van de voorzitter en werd benoemd tot Lid van Verdienste als beloning voor alle jaren dat hij zich actief heeft ingezet voor de vereniging. Sander ontving een staande ovatie van alle leden die actief zijn binnen deze Jeugd/Opleidingen.

Koninklijk bezoek
Eén van de hoogtepunten deze avond was het onaangekondigde bezoek van Willy en Maxima. Zij hadden gehoord van onze ambities om Koninklijk te willen worden en kwamen inspecteren of onze club al aan de voorwaarden voldeed. Ze hadden direct door dat het statie-portret nog ontbrak. Gelukkig hadden ze nog een exemplaar in de auto liggen en overhandigde deze aan de voorzitter. Dit portret krijgt een mooi plekje in de ledenzaal.

Uitreiking Loodsman Prijs 2017
Met een stemming onder de aanwezigen werd uiteindelijk de winnaar van de Loodsman Prijs gekozen. Tot grote vreugde eindigden Willem van de Krogt en Ruben Holtz op een gedeelde 1e plaats. Beiden mogen zich vanaf nu Vrijwilliger van het jaar 2017 noemen.

Terugblik door Nicolette en John
"Wat een fantastische avond hebben wij beleefd! Maandenlange voorbereiding, vele uren van filmen, monteren en het clubhuis veranderen, resulteerde uiteindelijk in iets magisch wat afgelopen zaterdag plaatsvond. Wij begrijpen wat een artiest ervaart als hij het applaus van het publiek in ontvangst neemt. Het was zo overweldigend wat de mensen in de zaal ons teruggaven, dat zullen we niet gauw vergeten! Het is zo mooi om te zien dat al die vrijwilligers op zo'n avond het clubgevoel delen en de trots dat we allemaal lid zijn van zo'n mooie vereniging.

"We kijken terug op een periode van 5 jaar waarin onze 'Baby' uitgroeide naar een event wat bijna niet meer te overtreffen is. We hebben al die jaren zoveel plezier beleefd! Meestal begonnen de voorbereidingen al in het voorjaar, maar de laatste weken voor de avond zelf was het altijd topsport. Een groot deel van de organisatie deden we zelf, maar er waren altijd anderen die ons hielpen om deze avond vorm te geven en die zijn we natuurlijk enorm dankbaar. Denk hierbij aan Ron Azier, Erik Wesselman, Mischa Heemskerk, Marijke Hasselman, Kokkie en dit jaar ook Evelien Pfeiffer en Jan de Vreede die zich met aankleding van het gebouw hebben beziggehouden. De muziek was weer in handen van Marit, Eveline en Joost, geweldig!"

"Maar het zijn de aanwezigen zelf die we nog het meeste dankbaar zijn. Niet alleen voor wat zij voor de club doen, maar vooral omdat door hun waardering voor ons, wij deze Gala-Avonden mochten organiseren. Bijzonder veel dank zijn we verschuldigd aan Jeroen de Vries, hij legt al jaren deze avond vast op bijzonder sfeervolle foto's, waarmee de herinnering aan deze avond blijvend is geworden.

Ga lekker nagenieten met de foto's van Jeroen, klik HIER om ze te bekijken.