Bastiaan van Asselt wint de Loodsmanprijs 2015

Geplaatst op: 16-11-2015

Het was alweer het 3e jaar dat de vrijwilligers avond in een gala-achtige sfeer plaatsvond. Het clubgebouw was weer helemaal omgetoverd in een kleurrijk en feestelijk geheel. Dit jaar was de zaal echt stampvol en zaten er 114 clubgenoten die een geweldige avond beleefden.

Precies om 18.50 verscheen er een grote klok op het scherm. In de 10 minuten die volgden, liepen de organisatoren en presentatoren van deze avond, Nicolette Nadorp en John Verhoek, rond als detectives om de mensen naar hun plaatsen te begeleiden. De openingsfilm was hilarisch, waarbij de zaal na 5 minuten eigenlijk al helemaal uit zijn dak ging en de sfeer zette die gedurende de avond alleen nog maar uitbundiger werd. John  had voor deze gelegenheid speciale disco schoenen laten overkomen, met rondom LED verlichting. Wat later op de avond zouden deze schoenen een unieke rol gaan spelen...

Winnaars in de categorieën Jeugd/Opleidingen en Algemene Verdienste

Na een heerlijk voorgerecht, werden de filmpjes getoond van de genomineerden in de categorie Jeugd/Opleiding. Genomineerd in deze categorie waren Shannen Marck en Nathalie van der Kaaden. Uit handen van oud-Loodsmanprijs winnaar Bas van Grieken, ontving Shannen Marck de prijs voor vrijwilliger van het jaar binnen deze categorie. Een mooi kado, Shannen was deze dag jarig!

Vervolgens werden de filmpjes getoond van de 2 genomineerden in de categorie Algemene Verdienste. Daarin namen Erik Wesselman en Peter Leenstra het tegen elkaar op. Uit handen van de zeilsters Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen, mocht Erik Wesselman de prijs in ontvangst nemen waarmee hij winnaar werd in deze categorie.

Hartverwarmend

Waarin een club groot kan zijn, bleek uit het feit dat Erik Wesselman en Bas van Grieken spontaan een inzamelingsactie onder de aanwezigen opstartten om Afrodite en Anneloes te helpen in hun avontuur naar Rio. De LED schoenen, waarmee John de avond opende, waren hierbij de inzet. Vele clubleden deden een bod op de schoenen, uiteindelijk werd er deze avond maar liefst 6.950,- euro opgehaald waarmee Afrodite en Anneloes hun droom kunnen waarmaken. Dit maakt de Vereniging bijzonder, deze sfeer en spontaniteit maakt dat onze zeilers en zeilsters tot kampioenen kunnen uitgroeien! Na een overheerlijk diner, was daar de hilarische act van Erik Wesselman en Mischa Heemskerk. Dit keer niet als Sint en Piet, maar als aangespoelde Paashazen in een kapotte rubberboot.

Winnaars in de categorie Wedstrijden

Vervolgens was de categorie wedstrijden aan de beurt. Hierin streden Bastiaan van Asselt en Ron de Meij/Carla Koeten  tegen elkaar, waarbij Bastiaan van Asselt de prijs als vrijwilliger van het jaar binnen deze categorie in ontvangst mocht nemen uit handen van Bert Volwater, 2-voudig oud-winnaar van de Loodsmanprijs.

Nadat de 3 winnaars binnen hun categorie nog eens een pleidooi mochten houden waarom zij vonden dat de Loodsman prijs aan hen zou moeten worden toegekend, werd er door de zaal gestemd en brak er voor de winnaars een zenuwslopende periode aan waarin de stemmen geteld werden.

De Loodsman prijs 2015

Het moment was aangebroken om de uitslag bekend te maken wie zich dit jaar als Vrijwilliger van het jaar 2015 mocht kronen en de Loodsmanprijs in ontvangst mocht nemen. Onze speciale gast van deze avond, Volvo Ocean Race zeilster Carolijn Brouwer was gevraagd om deze prijs uit te reiken. De organisatoren hadden echter nog een verrassing voor Carolijn, namelijk een interview met haar moeder Anneke en haar broer Mark. Deze film werd afgesloten met beelden uit de Volvo Ocean Race waarbij iedereen op het puntje van zijn stoel zat.

Carolijn opende vervolgens de enveloppe met daarin de naam van de winnaar: Bastiaan van Asselt.

Namens bestuur en alle clubleden feliciteren wij Bastiaan van harte met deze welverdiende prijs!

Voorzitter Wouter van der Gronden sloot vervolgens deze avond af met een dankwoord aan Nicolette en John en natuurlijk alle vrijwilligers. Daarmee werd een legendarische avond afgesloten, een avond die nog lang in ieders herinnering zal blijven bestaan.

Nawoord van Nicolette en John

‘Wat een geweldige avond hebben we beleefd, de sfeer was vanaf moment 1 zo vrolijk en iedereen zo enthousiast, dat wij ons afvroegen hoe deze avond zou aflopen. De reacties die wij tijdens en na deze avond gekregen hebben, overtreffen echt alles. Het was ontroerend om te zien wat de spontane actie teweeg bracht om Afrodite en Anneloes te steunen. Dan voel je dat bij een club hoort waar je trots op kunt zijn! Wij hebben bij de voorbereiding en op de avond zelf zo ontzettend veel plezier gehad, dat het voor ons vanzelfsprekend is dat we dit feest ook volgend jaar weer organiseren. En als we kijken naar alle reacties, denken we dat we daar iedereen ook een heel groot plezier mee doen.

Het woord 'clubgevoel' is deze avond vele malen gevallen. Wij hopen met deze avond het clubgevoel nog veel meer versterkt te hebben!

FOTO’s

Dankzij Jeroen de Vries, beschikken we over fantastische sfeervolle foto’s!

Klik HIER om naar de fotorapportage te gaan.