Geplaatst op: 21-06-2021

Gaaf, leerzaam, een eer, gezellig, zwaar maar het absoluut waard… Dat zijn de woorden die de Allianz Regatta 2021 voor mij als rookie beschrijven. Dit evenement was mijn eerste World Cup ooit en wat is het super vet om op dezelfde startlijn te liggen als een Marit Bouwmeester, Paige Railey of Emma Plasschaert. Samen met Caspar & Brigitte hadden we de instelling om alleen maar heel veel te gaan leren, soort trainingsweek met de pro’s en dat is in mijn ogen zeker gelukt.

Van routine tot boeirondingen tot snelheid, we mochten alles ervaren en afkijken vooral. Wel was het een ongelofelijk sterk veld, zo eentje had ik persoonlijk nooit meegemaakt; elk klein foutje werd meteen afgestraft met gemiddeld 10 plekken verlies, of je nou een golfje miste of een verkeerde tack maakte. Daardoor was dit niet alleen een fysieke, maar zeker ook mentale game, wat alleen maar goed is. Dat aspect van zeilen wordt vaak nog wel onderschat en als je dan in zo’n veld terechtkomt, is het de ideale gelegenheid om dat ook te trainen.

Verder waren de omstandigheden prachtig, je zou bijna kunnen zeggen “champagne zeilen”: zon, water en wie, zo’n 7-9 knots. Persoonlijk vond ik de laatste dag wel het leukst, met 16-18 knots en goeie golven lekker beuken in dat veld. Heel jammer dat het evenement als goed als voorbij was toen en we maar 1 race konden varen, maar nog steeds erg gave condities om mee te racen.

Naast het racen heb ik ook de kans gehad om te connecten met meiden uit het buitenland en dan voel je je toch wel erg professioneel ofzo. Vooral met een Canadese en een Litouwse had ik leuke gesprekken, wat super leuk, gezellig en ook goed voor je Engels is. Overall ben ik echt ontzettend blij met de week die ik gehad heb en ik weet zeker dat zodra ik alle stof verwerkt heb, ik dr sterker uit ga komen. Daar draait het uiteindelijk om toch? Verder ben ik ook erg blij met de begeleiding van Ruben en het gezelschap van mijn medestrijders Caspar en Brigitte. Dus, snel nog een keertje?