Nieuws van en uit de haven

Corona-maatregelen per 18 december

20 dec - Naar aanleiding van de persconferentie van zaterdag 18 december jl. zijn er aanvullende maatregelen die ons ook raken De maatregelen zijn per direct ingegaan en lopen in ieder geval tot en met vrijdag 14 januari 2022.

Lees meer

Corona Update per 3 juni

3 juni - Steeds sneller komt de normale samenleving weer op gang. Dat betekent ook dat er weer meer mag binnen de haven en op het water. Maar nog steeds zijn er ook een aantal beperkingen.

Lees meer

Yachtclub Noorderhem weer open!

3 juni - We konden al weer genieten op het terras van ons clubgebouw. Maar vanaf 5 juni mag er ook weer binnen gegeten en gedronken worden. Ook hier gelden nog wel wat regels waar men zich aan moet houden.

Lees meer

Storing botenkraan

18 mei - De kraan is op dit moment alleen na overleg/afspraak met de havenmeester (Vincent; 0610 238 295) tot 20:00 te gebruiken. Zelf de kraan bedienen is dus nu niet mogelijk.

Lees meer

Corona Update per 28 april

23 april - Met kleine stappen gaan we weer op weg naar een haven waar weer veel kan. Gelukkig mag vanaf 28 april het terras weer open, zij het onder een aantal voorwaarden. Alle ruimtes, de kleedkamers en douches, mogen niet gebruikt worden.

Lees meer

Winter in onze haven

8 feb - Team X dacht vorige week nog aan het installeren van de zonnepanelen op het dak. Maar toen viel de winter in.....Paula Bulk en Bert van de Berkhof maakten een paar mooie foto's.

Lees meer

Werkzaamheden in de haven

15 jan - In de haven is gestart met de werkzaamheden zoals toegelicht in de Najaars ledenvergadering. De werkzaamheden kunnen voor enige overlast zorgen. Graag uw begrip hiervoor.

Lees meer

Vincent stelt zich voor

23 dec - Sinds kort is onze nieuwe havenmeester aan het werk. Zijn naam is Vincent van der Heijden en graag stelt hij zichzelf even voor.

Lees meer

In memoriam Eddy Rietveld

7 dec - Op 2 december is op 66 jarige leeftijd Eddy Rietveld overleden. Misschien niet voor iedereen een bekende naam, maar wel voor de ‘oudere leden’. Eddy is in de jaren 70 havenmeester bij ons geweest.

Lees meer

Zelfwerkzaamheid gaat niet door

10 nov - In verband met de geldende beperkingen m.b.t. het coronavirus, hebben wij helaas moeten besluiten om de zelfwerkzaamheidsdagen niet door te laten gaan.

Lees meer

De horeca is weer open!

1 juni - Stukje bij beetje mogen we steeds weer wat meer. Vandaag zijn om 12 uur feestelijk de deuren van het clubhuis voor de horeca weer open gegaan. Met toeters, bloemen en een 1,5 meter toast werd de opening gedaan.

Lees meer

Jeugdtrainingen tijdens Covid-19 periode

30 april - De jeugd mag weer gaan trainen! Dat is fantastisch nieuws natuurlijk. Dit weekend gaat het al gebeuren. Er zijn echter een aantal strenge regels waaraan we, net als alle andere sportverenigingen, moeten voldoen.

Lees meer

Edwins’s Tapas bij u thuis

23 maart - Barre tijden voor horeca-ondernemers. Dat geldt natuurlijk ook voor onze eigen Edwin van Wieringen. Als leden kunnen wij hem wellicht een beetje helpen.

Lees meer

Clubhuis gesloten en geen evenementen tot tenminste 6 april

17 mrt - Met de bekendmakingen van de nieuwe maatregelen van de overheid op zondag 15 maart, zijn alle evenementen, trainingen, opleidingen en wedstrijden in ieder geval uitgesteld tot maandag 6 april. Ook de Voorjaars Ledenvergadering wordt verplaatst naar een nog nader te bepalen datum. Ons clubhuis zal ook tot die tijd geheel gesloten zijn.

Lees meer

Zelfwerkzaamheid 30 november

3 dec - Ook de 2e zaterdag weer een opkomst waar je blij van wordt. Er waren 20 dames en heren 's morgens om 9.00 uur present. Edwin bracht de harde werkers al direct in winterse sferen met Apfelstrudel.

Lees meer

Update Braassemerland

02 okt - Roelofarendsveen bouwt steeds meer woningen. We weten dat dat op termijn ook iets gaat betekenen voor onze parkeerterreinen. Een update...

Lees meer

Webcam weer actief

11 augustus - Het heeft een tijdje geduurd, maar door de inzet van Jan de Vreede hebben we weer een fantastische webcam!

Lees meer

Klaar voor het seizoen

6 april - Wat een gezellige dag op onze club. Terwijl een groep vrijwilligers aan het schoonmaken was, werd de start van het seizoen door de Braassem Laser zeilers gevierd in het Braassem Café.

Lees meer

Werkzaamheden landje Otrabanda

In het kader van het onderhoud van de haven is dit jaar het landje bij de Otrabanda aangepakt. De oude jollensteiger is vervangen door een korte jollenhelling en een aantal jollenligplaatsten. Daarnaast is een nieuwe damwand geplaatst en zijn er 10 nieuwe ligplaatsten gemaakt.

Lees meer

WV Braassemermeer ontvangt de Koninklijke Erepenning

22 maart – Tijdens de zeer druk bezochte receptie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van onze vereniging, ontving voorzitter Wouter van der Gronden de Koninklijke Erepenning uit handen van de burgemeester Kaag en Braassem, Marina van der Velde-Menting.

Lees meer

Er is weer hard gewerkt tijdens de zelfwerkzaamheidsdagen

30 nov - De afgelopen twee zaterdagen is er weer hard gewerkt met snoeien en zijn “weesboten” verwijderd naar het parkeerterrein. Daar liggen nu 2 gele lasers en de optimisten die duidelijker op de foto te zien zijn. Wanneer zich in januari nog geen eigenaren hebben gemeld, gaan wij er een nieuwe bestemming voor zoeken of in het uiterste geval vernietigen.

Lees meer

Blauwalg op de Braassemermeer

18 augustus - Op onze plas en in onze haven hebben we last van Blauwalg. Hier op werden wij twee dagen geleden nog eens extra geattendeerd door een aantal leden.

Lees meer

Inventarisatie stallingsterrein van start

1 december - Dit weekeinde is een aanvang gemaakt met de inventarisatie van het stallingsterrein. Samen met Ron, Olaf en Kees wordt bekeken welke boten, trailers en combinaties geregistreerd staan en waarvan bekend is wie de eigenaar is en of er stallingsgeld is betaald.

Lees meer

Opruimen haventerreinen

Op 12 november is de tweede zelfwerkzaamheidsdag, een van de activiteiten die gepland staan is het opruimen van de buitenruimte.

Lees meer

Clubcafé op vrijdagavond

3 november - Edwin van Wieringen als huurder van de horecafaciliteiten heeft samen met Ron Azier en Adriaan Breukel het initiatief genomen om op de vrijdagavonden het ‘Bruin”café te openen. Morgen is het thema: SNERT. Komt allen!

Lees meer

Nieuwe ideeën voor de haven

1 sept - Naar aanleiding van de klachten en wensen voor een betere toegankelijkheid van de Autrabandasteiger is breder gekeken naar de mogelijkheden. Deze steiger ligt redelijk afgezonderd van de rest van de haven. Er is gezocht naar mogelijkheden om de steiger meer bij de haven te betrekken. Eén van de ideeën is het aanpassen van de steiger zodat het een verbinding krijgt met de zijde van het clubgebouw.

Lees meer

Struiken in nood.

15 mei - Ron en Kees zijn zaterdag druk in de weer geweest met de aanleg van een tijdelijk irrigatiesysteem. De pas geplante struiken op de Jan vd Meer steiger hebben het door de aanhoudende droogte van de afgelopen dagen erg moeilijk.

Lees meer

Kom je ook naar het Doeshavenconcert

20 april - Vanuit gemeente Leiderdorp en Watersportvereniging Doeshaven, ontvingen wij een uitnodiging voor het bijwonen van het Doeshavenconcert. Lees meer voor verdere informatie.

Lees meer

Werkzaamheden Drechtbrug Leimuiden - N207

11 januari - De provincie Zuid-Holland start in februari 2016 met de sloop van de Drechtbrug (N207) bij Leimuiden. Het vervangen van de brug is een ingrijpende operatie. Daarom voert de provincie de sloop en de bouw van de nieuwe brug gefaseerd uit. Dat wil zeggen dat eerst de ene helft van de brug wordt gesloopt en vervangen en vervolgens de andere helft. Het verkeer op de N207 kan op deze manier altijd over één helft van de brug blijven doorrijden met een snelheid van 50 km/uur. Voor het vaarverkeer is de Drecht ter hoogte van de Drechtbrug gestremd vanaf maandag 25 januari tot en met donderdag 24 maart 2016.

Lees meer