Nieuws van en uit de haven

In memoriam Leo Eggink

21 aug - Ons bereikte het trieste bericht dat op 16 augustus, op 79 jarige leeftijd, Leo Eggink is overleden. Zijn gezondheid was niet meer zo goed, maar tot vorig jaar heeft hij nog veel genoten aan boord.

Lees meer

Reparatie kraan

4 juni - In verband met reparatie werkzaamheden, is de botenkraan maandag 7 juni buiten gebruik. Ook zal de doorgang over de Jan van der Meer steiger naar het clubhuis beperkt zijn. Wij hopen dat na maandag weer optimaal gebruik kan worden gemaakt van de kraan.

Lees meer

Corona Update per 19 mei

19 mei - Gelukkig mogen we steeds meer. Maar we zullen nog even geduld moeten hebben voor dat alles weer kan. Lees verder voor de huidige stand van zaken.

Lees meer

Werkzaamheden aan jollensteiger

12 mei - Eerder waren de werkzaamheden aan de jollensteiger uitgesteld vanwege leveringsproblemen van de roosters. Die zijn inmiddels gearriveerd waardoor op 16 mei toch een start gemaakt kan worden.

Lees meer

Coronamaatregelen - Update 1 juli

1 juli - Met ingang van 1 juli zijn er weer aan aantal aanpassingen m.b.t. de “Corona regels”. Heel veel mag gelukkig weer, maar er zijn nog altijd een aantal zaken waar we aan moeten denken.

Lees meer

Terras vanaf 1 juni, 12.00 uur geopend

31 mei - Het terras met het mooiste uitzicht van alle verenigingen, wordt op 1 juni geopend door Edwin en Marijke. Heerlijk genieten met een hapje en een drankje in de zon. Maar er zijn natuurlijk wel wat spelregels..

Lees meer

Seinvlaggen voor Corona - I Will Stand By to Assist You

10 mei - Om alle watersporters een hart onder de riem te steken, voeren jachthavens en watersportbedrijven het vlagsignaal “I Will Stand By To Assist You”. Deze combinatie seinvlaggen staat voor de boodschap “I Will Stand By To Assist You” en staat in de ‘International Code of Signals’. Het is een universele boodschap die wereldwijd dezelfde betekenis heeft.

Lees meer

Coronavirus – Update 22 april

22 april –Dinsdag 21 april heeft het kabinet weer een update gegeven m.b.t. de Corona maatregelen. Er zijn een aantal versoepelingen, maar veel blijft helaas bij het oude. Het advies is en blijft nog steeds om zoveel mogelijk thuis te blijven. Wij begrijpen dat dit met het mooie weer een hele uitdaging is.

Lees meer

Coronavirus - Alle activiteiten tot 1 april afgelast

13 maart - De ontwikkelingen rond het Coronavirus volgen zich in een snel tempo op. Gistermiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen. NOC*NSF adviseert haar leden (o.a. het Watersportverbond) met klem, alle sportevenementen in Nederland tot 1 april af te gelasten.

Lees meer

Mooie foto’s bouw Clubhuis 1967

29 feb - De verbouwing van de bestuurskamer is een mooie gelegenheid weer eens in de archieven te duiken. Secretaris Bert van den Berkhof vond een doos met dia's met daarop de bouw van ons clubhuis.

Lees meer

Storing verlichting haven

27 sept - Helaas hebben we te maken met een storing van de verlichting in de haven. De oorzaak daarvan is nog niet geheel duidelijk.

Lees meer

Nieuwe ledendag

15 april - Ieder jaar worden de nieuwe leden uitgenodigd om kennis te maken met de Vereniging. Met een hoge opkomst en enthousiasme, werd het een geslaagde dag.

Lees meer

Nieuws vanuit Haven & Materiaal

De 2 klusdagen zijn beide door 13 leden bemand. De planning was de geul voor het elektrisch van de landjes te laten graven door een bedrijf en te laten dichten door vrijwilligers. We hadden namelijk veel meer leden verwacht.

Lees meer

Hoera, we bestaan vandaag 100 jaar!

22 maart - Een historische dag, want precies 100 jaar geleden werd onze vereniging opgericht. Hou vandaag de website en Facebook goed in de gaten want er gaat groot nieuws komen!

Lees meer

Nieuws Haven & Materieel

30 jan - Door de afgelopen storm zijn boten over elkaar heen gewaaid en één zelfs met trailer en al in het water. Iedereen plaatst zijn boot op eigen risico bij de vereniging. Dit geldt voor de parkeerplaats, de vlonders, grasveld. Kortom alles wat van de vereniging is.

Lees meer

Nieuws voor optimisten en stallers op de jollensteiger

19 nov - Afgelopen weekend zijn tijdens de zelfwerkzaamheidsdag de optimisten opgeruimd. Een optimistenrek is geheel verdwenen. De optimisten die daar al jaren lagen te beschimmelen zijn opgeruimd en liggen even tijdelijk achter het hek op de parkeerplaats.

Lees meer

Bruin Café heet vanaf nu Braassem Café

6 feb - Echt 'bruin' is ons Bruin Café al een tijdje niet meer. Vandaag de dag is het gewoon een gezellige bar die velen inmiddels al hebben bezocht. Vanaf nu af aan noemen we het Braassem Café.

Lees meer

Idee otrabandasteiger met verdeelde mening ontvangen

14 december - Tijdens de najaarsledenvergadering heeft Kees het idee voor de aanpassing van de Otrabandasteiger gepresenteerd. Het idee is niet door iedereen positief ontvangen. Vooral door een aantal ligplaatshouders wordt de verandering van ligplaats en langere loopafstand naar het parkeerterrein als vervelend ervaren.

Lees meer

Zelfwerkzaamheidsdag 12 november koud van start.

14 november - Afgelopen zaterdag was alweer de tweede zelfwerkzaamheidsdag van het najaar. Het viel best wel een beetje tegen om te wennen aan de kou. Mutsen op, handschoenen aan, heel wat anders dan vorige maand toen je nog in T-shirt op het meer lekker kon zeilen.

Lees meer

Inventarisatie ligplaatsen

30 oktober - Er is een vermoeden dat er mogelijk boten in de haven liggen of op het buitenterrein staan waarvan niet bekend is wie de eigenaar is...

Lees meer

Einde zomerstallingsperiode

Het is weer voorbij die mooie zomer. Dat geldt ook voor de zomerstallers. 1 november vangt de winterperiode aan en dat betekent, dat de zomerstallers hun plaats vrij moeten maken voor de winterstallers.

Lees meer

Wie wint de Loodsman prijs 2016?

11 oktober - Wie wint dit jaar de Loodsman prijs en wordt daarmee Vrijwilliger van het Jaar 2016? Nog 3 dagen en dan sluit de mogelijkheid om een nominatie uit te brengen. Jouw stem maakt het verschil!

Lees meer

Gevonden voorwerpen

17 september - Er blijft nog wel eens iets achter op de vereniging. Niet altijd kunnen we dit bij de juiste eigenaar terugbezorgen.

Lees meer

Stremming Julianabrug

9 mei - I.v.m. werkzaamheden is de Julianabrug in Alphen aan de Rijn van woensdag 18 mei tot vrijdag 20 mei gestremd.

Lees meer

Horeca voor 2016 weer geregeld!

15 april - Wat een geweldig nieuws! Edwin van Wieringen neemt voor de rest van het jaar de Horeca op zich. Daar zijn we als vereniging natuurlijk helemaal blij mee!

Lees meer

Hoge opkomst Najaars ledenvergadering

20 november - Een volle ledenzaal in het clubhuis, maar liefst 75 leden waren aanwezig tijdens de Najaars ledenvergadering. Het werd een lange avond waarin het bestuur haar plannen presenteerde voor het komende jaar.

Lees meer