Geplaatst op: 28-06-2016

Op zondag 3 juli j.l. is Susanne Cathérine Fromberg-van der Meyden op 90 jarige leeftijd overleden. Voor heel zeilend Nederland beter bekend als ‘Tante Suus’.

Suus was, altijd samen met Pim (overleden in 2000,actief bij de organisatie van vele grote en kleine zeilevenementen. Maar vooral was Suus een moeder voor de wedstrijdzeilers. In de dagen voorafgaand aan evenementen zat zij aan de telefoon om de zeilers te bellen met de vraag ‘ waarom heb je nog niet ingeschreven’? En en passant nog even vragen of je ondertussen al wel getrouwd was. Achter haar vaste informatiebalie in de ledenzaal van de WV Braassemermeer wist iedereen haar te vinden. Voor een praatje, een strenge toespraak, een troostend woord, Suus had altijd tijd en kende iedereen. Positief, vrolijk, onvermoeibaar, een mensenkenner, een lieverd, een hard werker, boeienboot jongens opvoedend, zo kennen we haar. Ondertussen zorgde zij dat er aan boord van de Swarte Swaen, het startschip bij vele wedstrijden, altijd koffie, thee en koek was.

Samen met Pim heeft zij het wedstrijdzeilen naar een hoger niveau gebracht. Wedstrijden op ander en groter (zoet en zout) water, het strikken van sponsoren. Dag en nacht waren zij samen met het zeilen bezig. Ze waren dan ook niet voor niets Ereleden van de VW Braassemermeer .Mede door hun enthousiasme zijn er veel wedstrijdleiders en comitéleden met hun virus besmet.

We moeten haar missen, maar de verhalen en anekdotes zullen zeker voort blijven bestaan.

Namens de WV Braassemermeer en het Bestuur wensen wij de familie sterkte toe met het verlies.