Geplaatst op: 04-07-2018

Het kan eigenlijk niet meer kapot, dit DiZeBra seizoen. We hebben al zoveel mooie avonden gehad terwijl de zomer amper begonnen is. En als de voorspellingen zo blijven, gaan we nog menig mooie avond tegemoet. Jacques van Lindonk won de Nachtkaars en schreef het volgdende verslag:

------------------------

Tja……., daar sta je dan met de zojuist (3 juli) aan mij uitgereikte Nachtkaars. Willem die iets vertelt over meerdere keren omslaan, en waardering over het doorzettingsvermogen om de wedstrijdjes uit te zeilen. Applaus van de aanwezigen. Het is natuurlijk leuk om de Nachtkaars te krijgen, maar mij bekroop ook de gedachte: “Moet ik er echt blij mee zijn?”. Het is toch een beetje een poedel prijs, en niet een prijs voor uitmuntende prestaties. Het gaat tenslotte om een wedstrijd, en meestal telt alleen het winnen.

Maar snel ik realiseerde mij ook weer dat het bij de DiZeBra niet alleen om het winnen gaat. Nog maar een paar jaar geleden ben ik begonnen met Laser zeilen, en door mijn drukke zakelijke agenda lukt het mij maar om slechts een aantal avonden per jaar mee te doen. Daarbij maak ik dan lang niet genoeg uren op het water om een duidelijke progressie in mijn Laser handling te bereiken. En toch zeil ik elke keer met veel plezier op de DiZeBra avonden, ook al gaat dit met vallen en omslaan.

Mijn plezier wordt gesterkt door de goede atmosfeer, en de vriendschap die ik ervaar, zeker bij de groep van de Laser zeilers. Ondanks het competitieve element is er grote betrokkenheid met elkaar, veel onderlinge ondersteuning en samenwerking. En in ervaar ook oprechte waardering vanuit de groep voor mijn inzet bij het Laser zeilen. Dus…… ja, ik ben blij met mijn Nachtkaars.

Dank Willem, het DiZeBra team en alle mede zeilers voor de fantastische organisatie en goede atmosfeer bij de Dizebra avonden. Ik blijf met plezier meedoen.

Jacques

--------------------------

Foto's
We hebben wat foto's ontvangen van Bas Stuurman en Nicolette Nadorp en Marleen, waarvoor onze dank. Deze foto's worden tevens opgeslagen in het DiZeBra 2018 fotoalbum, alwaar je alle foto's kunt zien die we het afgelopen jaar gemaakt hebben. Klik HIER om dit album te bekijken.

Uitslagen
Voor de uitslagen, klik je HIER