Geplaatst op: 03-04-2018

Volgens de kalender zou het volop lente moeten zijn. Maar het leek tijdens de 33'e editie van de Magic Marine Easter Regatta wel winter. Wat was het koud en ondanks dat de regen nog wel meeviel, waren de druppels die vielen wel nat en ijskoud. Tel daar bovenop de talloze windshifts, en je begrijpt dat het voor zowel comité als zeilers niet gemakkelijk was. Op vrijdag waren het met name windshifts die het moeilijk maakte maar op zaterdag was er werkelijk geen beginnen aan. Het wedstrijdcomité heeft er die dag werkelijk alles aan gedaan om een fatsoenlijke baan te leggen, maar hij lag nog maar net of de wind draaide weer alle kanten op. Uiteindelijk werd er maar 1 wedstrijd gevaren die dag.

Zondag begon voor het wedstrijdcomité al heel vroeg. Net als in andere jaren, stond er vanaf 07.00 uur een heerlijk paasontbijt klaar, geserveerd door Edwin van Wieringen en zijn team. Waarbij zowel Edwin als Adriaan er prachtig uitzagen in hun paaskostuum. Daarna werd het een dag die niet makkelijk was, maar waarin wel 4 wedstrijden konden worden afgerond. Dat gold ook de maandag, koud en nat, maar gelukkig wel 3 mooie wedstrijden.

 

Hoog bezoek
Nadat de burgemeester van Kaag & Braassem, Marina Van der Velde-Menting, tijdens de Lustrumreceptie ons al had vereerd met een bezoek, was ze ook tijdens de Easter Regatta onze gast. Ze werd per boot rondgeleid door voorzitter Wouter van der Gronden. Het toont de grote betrokkenheid van de burgemeester bij onze vereniging.

 

Uitslag Gold

1) Kerem Erkman - Turkije
2) Justin Lucas - Ierland
3) Brecht Zwaenepoel

Voor alle overige uitslagen, klik je HIER

Foto's
De OCN heeft zelf foto's gemaakt maar staan nog niet op hun site. Je kunt ze tzt. vinden door HIER te klikken.

Eigen sfeerfoto's rond dit evenement vind je HIER